Krajinović (©Reuters)
Krajinović (©Reuters)

Filip Krajinović juri peto finale u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 12:24

Rival Bublik u polufinalu Monpeljea

Još jedan korak deli Filipa Krajinovića od petog ATP finala u karijeri. A, srpski teniser do sada nije osvojio još nijednu titulu...

Otvorila se prilika Krajinoviću da stigne do borbe za trofej u Monpeljeu, a poslednja prepreka do finala biće mu Kazahstanac Aleksandar Bublik.

Izabrane vesti

Filip je odlično odigrao dosadašnji deo turnira, eliminisao je Popirina, Congu i Džumhura. Bublik je izbacio Grikspora sa 2:0, a protiv Erbera i Bautiste Aguta je morao da igra tri seta.

Dvojica tenisera nikada do sada nisu igrala jedan protiv drugog, a interesantno je da stoje jedan do drugog na ATP listi: Kazahstanac je 35, a Srbin 36, dok je na turniru Krajinović peti, a Bublik šesti nosilac.

(1.90) Krajinović - Bublik (1.80)

Krajinović je do sada četiri puta u karijeri igrao u ATP finalu, poslednji put prošle godine na turniru u Hamburgu. Interesantno je da do mečeva za titule dolazi svake druge godine: jednom u 2017, dva puta 2019. i jednom 2021. Bilo bi dobro da taj trend prekine danas.

Kako god da se završi meč sa Bublikom, Filip je obezbedio napredak na ATP listi u ponedeljak: na turnir je došao kao 36. igrač planete, a pomeriće se tek za jedno mesto. Veći skok bi mogao da napravi tek ako osvoji titulu.

Drugi polufinalni par u Monpeljeu čine prvi nosilac Aleksandar Zverev i Mikael Imer.


tagovi

Filip KrajinovićATP Monpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara