Fića ne da ni set

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.02.20. | 15:34

Krajinović u polufinalu ATP turnira u Monpeljeu

Srpski teniser Filip Krajinović zabeležio je i treću pobedu na ATP 250 turniru u Monpeljeu (tvrda podloga, 542.695 evra) i plasirao se u polufinale bez izgubljenog seta. Pred njim je danas očekivano pao domaći kvalifikant, veoma nezgodni Gregoar Barer, u šta se uverio i naš reprezentativac, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Naš as je odmah na početku susreta oteo servis gem protivniku što mu je umnogome olakšalo osvajanje prvog seta protiv nezgodnog protivnika koji već igra turnir karijere, pošto se kroz kvalifikacije probio do četvrtfinala, i to tako što je između ostalih savladao i proslavljenog Bugarina Grigora Dimitrova.

Izabrane vesti

Drugi set je bio daleko kompetitivniji i sve do 11. gema niko nije imao prednost, da bi do nje konačno došao popularni Fića. To je ujedno bio i prelomni trenutak pošto je Krajinović odmah potom zatvorio meč i obezbedio plasman u polufinale.

U sutrašnjoj borbi za finale momak iz Sombora će se odmeriti sa pobednikom meča između dvostrukog šampiona i prvog nosioca, Francuza Gaela Monfisa i Slovaka Norberta Gomboša.

Polufinale na ovom turniru donosi 90 poena i 28.360 evra, a pošto je Filip Krajinović  pršle godine zaustavljen baš u četvrtfinalu Monpeljea pošto je bolji od njega bio sada već penzionisani Čeh Tomaš Berdih, već je "zaradio" 45 bodova. Plasman u finale donosi 150 poena i 50.380 evra, a titula 250 i 91.010 €. S obzirom na situaciju na ATP listi srpski reprezentativac je već sada obezbedio povratak u Top 40.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara