Felisijano Lopes (©Reuters)
Felisijano Lopes (©Reuters)

Felisijano u 41. godini najavio da je došlo vreme za kraj

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.01.23. | 00:01

Španski teniser nikada nije bio u Top 10, ima Rolan Garos u konkurenciji dublova

Nikada Felisijano Lopes nije bio teniser iz vrha, nikada nije bio u TOP 10, ali je rušio stereotipe da Španci igraju dobro samo na šljaci. Veteran je više od dve decenije na turu, ali je najavio da će ove sezone da okači patike o klin. Igraće na nekoliko turnira i tako završiti karijeru.

Ima krunu na grend slemu, na Rolan Garosu 2016. godine, ali u dublu sa Markom Lopesom. Imao sedam titula u singlu i šest u dublu, a sa Španijom je osvojio Dejvis kup.

Izabrane vesti

"Dragi prijatelji, došlo je vreme da podelim s vama nešto što većina sportista misli da nikada neće doći. Posle više od 20 godina takmičenja, odlučio sam da stavim tačku na ono što je jednog dana počelo kao iluzija i na kraju postao najbolji i najuzbudljiviji posao na svetu", napisao je Lopes na društvenim mrežama.

U karijeri je imao 503 pobeda i 486 poraza, a najbolji rezultat na ATP trci bilo mu je 12. mesto u martu 2015. godine. Poslednjih godina je retko igrao, a trenutno je tek 830. teniser sveta. U karijeri je od zarada na turnirima inkasirao 18.618.224 dolara.

Ponedeljak, 09.05: (1,45) Nadal - De Minaur (2,55)



tagovi

ATPFelisijano Lopes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara