Federer (©Reuters)
Federer (©Reuters)

Federer se pomirio s penzijom: Ako više ne možete da se takmičite, bolje da prestanete

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 02:41

„Usrećuju me druge stvari mimo tenisa“, kaže Rodžer

Prestigao je Rafael Nadal, pa onda i Novak Đoković Rodžera Federera na večnoj listi osvajača grend slem trofeja. Trka za najboljeg svih vremena postala je trka u dvoje.

Shvatio je to i Federer, koji je u neku ruku objavio da je u penziji. Švajcarac je dao intervju za holandski „Algeman Dagblad“ i tu rekao da je manje-više završio sa profesionalnom karijerom.

Izabrane vesti

Možda se Rodžer negde još pojavi na terenu, najpre u rodnom Bazelu, ali od borbe za grend slem trofeje više nema ništa.

Volim da pobeđujem, ali ako više ne možete da se takmičite, onda je bolje da prestanete. Ne mislim da mi je tenis potreban, usrećuju me sada druge stvari, kao kad sin uradi nešto dobro ili kad ćerka donese dobru ocenu iz škole“, rekao je Federer.

Ali je odmah i priznao:

„Bilo je čudno gledati Vimbldon na televizoru, prvi put još od 1998. godine“.

Rodžer je već počeo polako da se okreće drugim stvarima, da tenis ostavlja na stranu.

Tenis je deo mog života, ali nije ceo moj identitet. Želim da budem uspešan u drugim stvarima, da uložim svu svoju energiju u biznis, iako to ume da zaboli ponekad više nego što bi trebalo. Znam da karijera profesionalnog tenisera ne može večno da traje i to je ok, prihvatam to“.

Nalazi Federer još neke dobre stvari u završetku karijere.

„Ostajanje van terena mi daje šansu da sam organizujem putovanja, da posećujem ljude koje ranije nisam mogao, da im dam nešto zauzvrat. Teniska putovanja su nekad iscrpljujuća, pogotovo kada idete sa decom. Dobra je stvar odmoriti se od svega toga, mada klincima nedostaju putovanja“, otkrio je Rodžer Federer, koji je ovog ponedeljka prvi put posle 25 godina ostao bez mesta na ATP listi, jer nema nijedan bod posle godinu dana neigranja. 


tagovi

Rodžer FedererTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara