Federer je još u igri, Beretini još zelen za aždaje

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 16:39

Rodžer lako slomio Italijana - 2:0

Došao je Mateo Beretini kao osmi na završni masters u sezoni, na kojem igraju osmorica najboljih u godini i tu je pokazao da je još zelen za teniske ale kakve su Novak Đoković i Rodžer Federer. Posle Srbina, Italijana je sa glatkih 2:0 pobedio i Švajcarac i praktično mu zatvorio vrata polufinala – 7:6, 6:3.

Federeru je bila potrebna pobeda da bi ostao u igri za prolaz dalje, da bi zavisio samo od svojih rezultata i on je to i učinio. Igrao je protiv Beretinija tačno onoliko koliko mu je bilo potrebno, dodajući gas u pravim, prelomnim trenucima. Bogato iskustvo je ono na šta Rodžer uvek može da se osloni čak i kada ne igra svoju baš najbolju igru.

Izabrane vesti

Obojica tenisera su u prvom setu čuvala svoj servis, a jedinu brejk loptu imao je Federer i to na 6:5, ali je nije iskoristio. Međutim, u taj brejku je oduvao Beretinija sa 7:2 i dobio prvi deo meča.

Nastavak je krenuo Rodžerovim brejkom i to je bilo to. Imao je Italijan šansu da se vrati kod 4:3, propustio je tri šanse da oduzme Švajcarcu servis i za to je kažnjen u narednom gemu, koji je odigrao preko volje i dopustio Federeru da sa 6:3 dobije meč.

Federer sada ima pobedu i poraz, a Beretini dva poraza. U drugom meču u grupi od 21 čas sastaće se Novak Đoković i Dominik Tim, koji imaju po pobedu iz prvog kola. Suštinski gledano, Federer će u četvrtak u 3. kolu grupne faze igrati protiv Đokovića i vrlo lako može da se desi da mu bude potrebna i tu pobeda da bi se domogao polufinala.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara