Federer: Imao sam tri posto šanse protiv Novaka, ali i to je nešto

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 13:17

Švajcarac i pored poraza i povrede veoma zadovoljan pokazanim i u polufinalu i na samom turniru

Rodžer Federer je izbrojao još jedan, 27. poraz od Novaka Đokovića, ovaj putu polfinalu Australijan opena. Bez dobijenog seta, ali sa povredom koja mu nije dozvolila da se kreće kako treba. I pored bolova u preponama ovaj neuništivi alpski gorštak je stisnuo zube i izašao na teren protiv čoveka kojeg teško lomi i kada je u potpunosti fit. Naravno, poršao je kako je prošao...

Izabrane vesti

"Danas je bilo strašno kroz šta sam morao da prođem. Imao sam imao 3 % šanse da pobedim, izašao sam na teren i dobro otvorio meč. Nikad se ne zna, mora sam da probam... Ali, kada sam shvatio da ne ide, i da nema ništa od iznenađenja bilo je baš teško." iskren je bio 38-godišnjak iz Bazela, "Ali, nisam depresivan, šta više srećan sam! Mislim da sam dobro igrao i znam da mogu bolje od toga. Takođe, mogu i mnogo gore... Misim da je polufinale odličan rezultat s obzirom da nisam video takmičarski tenis pre Melburna skoro dva meseca."

Na pitanje da li je baš morao na teren i da li je ikada bio u većem "hendikepu" protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena, Federer je bio sasvim realan:
"Nije mi ovo bilo prvi put, bilo je takvih mečeva. Tih tri posto je sigurno bolje od nula. Bilo je gore u Londonu pre nekoliko godina kada sam morao da se izvinim navijačima pošto nisam mogao ni da hodam".

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara