Velibor Pudar: Kralj je uveo policijski čas u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.20. | 09:28

Poznati golman i trener vreme korone u Arabiji provodi sa Marko Marinom, Vladimirom Bajkovićem, Ivanom Borovićem, Jakšom Vulićem i Elvisom Sarićem

Rođeni Mostarac, Velibor Pudar, golmansku karijeru počeo je u rodnom gradu i najlepše dane proveo je u Veležu. Karijera je Pudara nosila južno do Grčke, severno do Švedske i Finske. Između je branio za Sutjesku, Čukarički, Palilulac, Leotar, pa ponovo Velež…

Poslednju deceniju Pudar je na privremenom radu u Saudijskoj Arabiji, u Al Itihadu. Kako nam je Velibor kazao, to je svojevrsni kuriozitet jer se ljudi teško navikavaju na klimu, arapski svet, šerijatske zakone koji važe…Tajna opstanka u Saudijskoj Arabiji je u ponašanju, radu, rezultatima u ligi koja je najača u Golfskom zalivu. Pravi čovek da za Mozzart Sport iskomentariše stanje, sa virusom Korona, u Saudijskoj Arabiji.

Izabrane vesti

“Nešto ranije su se pojavili oboleli od korone u oblasti Šargija, granica sa Iranom i Irakom, tako da je ta oblast stavljena u karantin pre skoro mesec dana. Slušajući priče da virus Covid –19 ne može da izdrži visoke temparature, nadali smo se da našu oblast neće zahvatiti veća epidemija. Međutim, juče su u Meki, koja je od Džede udaljena 80 km, registrovana 72 novoobolela od korone mada je temparatura vazduha oko 30 u plusu. Trenutno, po zvaničnim podacima, ima 511 obolelih u Saudijskoj Arabiji. Kralj je odmah juče reagovao i uveo je policijski čas od 19.00 do 06.00 časova, ali od 06.00 do 18.00 sati mogu raditi samo prodavnice, apoteke, dostava iz pojedinih restorana, benzinske pumpe, uz pojedine državne institucije”, kaže Pdar.

Gde se vi trenutno nalazite?
“Smešten sam u hotelu zajedno sa još nekoliko trenera sa prostora bivše Jugoslavije tako da nam vreme brzo prolazi. Tu su vaterpolo trener iz Srbije Vladimir Bajković, fiziotarapeut vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ivan Borović i košarkaški trener iz Hrvatske Jakša Vulić. Nedaleko od nas su i  fudbaleri Marko Marin i Elvis Sarić pa se i sa njima viđamo”.

Da li možete nešto da planirate?
“Tu smo, zatvoreni u Saudijskoj Arabiji i čekamo da se ova pandemija smiri pa da se probamo prebaciti do svojih domova i do svojih porodica. Što se tiče sporta, ovde su, za sada, odložene bilo kakve aktivnosti na 21 dan. Mislim da ni jedan sport, osim možda fudbala, neće biti nastavljen pošto je i ranije bilo planirano da se sve lige završe do 20. aprila zbog ramazana. Jedino kažem, možda, prva i druga liga u fudbalu”.

Na kraju  Velibor Pudar uputio je pozdrave za sve naše čitaoce i generalno sve ljude u Srbiji i okruženju.
“Veliki pozdrav iz Džede i čuvajte se sa nadom da će sve ovo brzo proći”, završio je Pudar kome je svojevremeno uzor bio Enver Marić. Uz Marića i Slavko Njeguš, golman Veleža i Želje. Svakako moj debitantski meč za Velež protiv Osjeka. Izgubili smo sa 2:1, a golove su mi dali Davor Šuker i Branko Karačić.

PIŠE: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: Pudar, Priv. arhiva

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara