Aleksandar Zverev (AFP)
Aleksandar Zverev (AFP)

Favoriti melju u Majamiju, biće žestoka borba za trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 03:09

U osmini finala Alkaras, Zverev, Hačanov, De Minor, Hurkač...

Fantastičan dan za favorite na mastersu u Majamiju! Nosioci su odradili perfektan posao i smeši nam se žestoka borba za trofej.

Prvi favorit turnira Karlos Alkaras je rutinski počistio veterana Gaerla Monfisa za nešto više od sat vremena igre - 6:2, 6:4, a peti nosilac Aleksander Zverev je bez većih problema izašao na kraj da domaćim takmičarom Krisom Jubenksom – 7:6 (7:4), 6:3. Iako je Amerikanc prvi napravio brejk i servirao za set, Nemac se vratio u meč, a onda u tajbrejku slomio otpor Jubenksa. U drugom set je na startu stekao brejk prednost, poveo 3:0 i odradio posao do kraja.

Izabrane vesti

U polufinalu ga čeka teži posao u vidu Karena Hačanova. Kazahstanac je posle velike borbe slomio otpor Fransiska Serundola – 6:1, 5:7, 7:6 (7:5). Iako je krenuo furiozno i lako poveo u setovima, Argentinac je uspeo da se revanšira u maratonskom drugom setu koji je trajao skoro sat vremena. Još žešća borba je viđena u trećem setu. Počelo je brejkovima na obe strane, a potom je Hačanov propustio dve meč lopte na servis rivala u 12. gemu. Ipak, u tajbrejku je iskoristio drugu od dve vezane meč lopte i plasirao se među 16 najboljih.

U osmini finala je i Aleks De Minor. Australijanac je bez većih problema izašao na kraj sa Janom Lenardom Štrufom – 7:6 (7:3), 6:4 i u osmini finala ga očekuje mađarsko iznenađenje Fabijan Marošan. On je dobru formu iz Indijen Velsa preneo i u Majami gde je večeras savladao bolje rangrialnog Alekseja Popirina 7:5, 6:3.

Najzanimljiviji meč su odirgali Hubert Hurkač i Sebastijan Korda, a na kraju je Poljak slavio 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 6:3 posle dva sata i 18 minuta borbe. U prva dva seta nije viđen nijedan brejk što dovoljno govori o igri dvojice odličnih servera. Rešavalo se u tajbrejkovima gde su nijanse odlučivale. Po jednom u korist obojice. Kada je Hurkač oduzeo servis Amerikancu u četvrtom gemu bilo je jasno da je pred pobedom i do kraja nije propustio stečenu prednost. U narednoj rundi ide na Grigora Dimitrova koji je deklasirao Nemca Hanfmana 6:1, 6:0.

U osmini finala je i Lorenco Museti koji je ubio i poslednju američku nadu pobedom nad domaćim teniserom Benom Šeltonom 6:4, 7:6 (7:5) i zakao okršaj sa Karlosom Alkarasom.


tagovi

ATP MajamiAleksandar ZverevHubert HurkačAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara