Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Đere u drugom kolu Majamija, a tamo ga čeka problem

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 21:09

Karen Hačanov, 16. igrač sveta i nekadašnji top 10 teniser biće rival Srbinu u borbi za treću rundu

Miomir Kecmanović pozdravio se sa mastersom u Majamiju već u prvom kolu, a početnu fazu takmičenja usprešno je prošao Laslo Đere. Drugi reket Srbije, a najbolje rangirani srpski teniser na turniru u Floridi mučio se protiv 212. igrača planete Čak Lam Kolmana Vonga iz Hong Konga, ali je na kraju ipak slomio otpor kvalifikanta - 2:0 (7:5, 7:6).

Kao i pre godinu dana, Đere je prošao prvu rundu u Majamiju. Tada je pobedio Aleksandra Vukića, a zatim ga je izbacio 10. nosilac Janik Siner. Kao i lani, ponovo će imati pakleno tešku propreku u drugom kolu. Rival će mu biti Karen Hačanov, 16. igrač sveta i nekadašnji svetski broj osam. U najavi veliki problem za Đerea budući da su tri puta igrali, na tri različite podloge i da je svaki put Rus slavio pobedu.

Izabrane vesti

Đere je u prvom setu pretio rivalu brejkom u prvom i sedmom gemu, momak iz Hong Konga se odbranio, ali mu je ruka zadrhtala prilikom servisa u 11. gemu. Tada je 35. igrač sa ATP liste napravio ključni brejk za vođstvo od 1:0. U drugom setu - rolerkoster. Po tri brejka na obe strane. Đere je čak zaostajao sa 5:3, ali je vezao tri gema, servirao za meč i tada ponovo prepustio servis rivalu.

U taj-brejku je bilo neizvesno samo na startu. Od 2:2, Đere je vezao četiri poena trasirajući sebi put u drugo kolo. Nadamo se da će tamo završiti i Dušan Lajović kojeg nakon ponoći očekuje okršaj sa veteranom Gaelom Monfsom.



tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara