Laslo Đere (Star Sport)
Laslo Đere (Star Sport)

Đere stigao nadomak preokreta, pa izgubio psihološku bitku i poklonio polufinale Molčanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 13:51

Srbija izgubila šanse za trojicu polufinalista u Banjaluci

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Banjaluke)

Banjaluka neće videti trojicu srpskih tenisera u polufinalu. Pre početka današnjeg programa Srbija je mogla da ima najmanje jednog, a najviše tri tenisera među najbolja četiri u Banjaluci, ali je Laslo Đere podbacio i izgubio četvrtfinalni okršaj sa Aleksom Molčanom - 2:1 (6:2, 4:6, 7:5).

Izabrane vesti

Đerea je trijufma koštao strahovit mentalni rolekoster i pad u završnici trećeg seta. Momentalno je nadoknadio brejk, stigao od 4:2, do četiri 4:5 i situacije da servira za meč. Vodio je 30:15, u desetom gemu trećeg seta, bio na dva poena od polufinala, ali je dozvolio brejk rivalu i najavio sunovrat koji se ubrzo dogodio. Molčan je sigurnim servis gemom spakovao taj-brejk u džep, a Đere umesto da odvede treći set u 13. gem, upao u kanal iz kojeg nije mogao napolje. Nizao je grešku za greškom, napravio jednu duplu na servisu i poklonio slovačkom teniseru zvanje prvog polufinaliste u Banjaluci.

Šteta jer je Đere u prethodnoj rundi eliminisao trećeg favorita za osvajanje turnira Bornu Ćorića pokazavši tako da je možda zreo i za samu završnicu. Ispadanje Đerea koji je turnir počeo kao 78. na svetu, a od ponedeljka će napredovati na 70. mesto, značilo je i gubitak uslova za srpsko finale, budući da je on bio jedini Srbin u donjem delu žreba. Da se kojim slučajem plasirao u polufinale, čekao bi ga skok na 62. poziciju.

Đere u prvom setu nikako nije uspevao da pronađe ritam na servisu, osvojio je manje od 50% poena kada je on izvodio početni udarac, što je Molčan iskoristio i za nešto više od pola sata došao do vođstva.


U drugom periodu igre, Đere je u dva navrata propuštao po jednu brejk loptu, da bi u sedmom gemu konačno oduzeo servis Molčanu i odveo meč u treći set. Nosila ga je i u teškim i u trenucima kada je bio nadahnut energija domaće publike, ali čini se da je u poslednja tri gema izgubio bitku u svojoj glavi. Govor tela od Molčanovog brejka i izjednačenja 5:5 nagovestio je pobedu Slovaka.

Molčan u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Andreja Rubljova i Damira Džumhira, dok se na drugog strani žreba za polufinale bore Đoković i Lajović, odnosno Miomir Kecmanović i Jirži Lehečka.


tagovi

Srpska OpenLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara