Laslo Đere (©Reuters)
Laslo Đere (©Reuters)

Đere dva puta vodio, ali poklekao pred kvalifikantom

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.24. | 18:46

Luka Puj posle pet setova otišao u drugu rundu Vimbldona

Broj srpskih predstavnika na Vimbldonu prepolovio se već posle prve runde. Posle Dušana Lajovića, na startu trećeg grend slem turnira u sezoni eliminisan je i Laslo Đere.

On je u prvoj rundi poražen od kvalifikanta Luke Puja, koji je uspeo da posle preokreta slavi u pet setova i po prvi put posle pet godina se plasira u drugo kolo Vimbldona – 3:2, po setovima 3:6, 7:6m 3:6, 6:3, 6:1.

Izabrane vesti

Ne da se Laslu da napravi rezultat na grend slem turnirima ove sezone. Posle pet setova ispao je na startu Australijan opena protiv Artura Kazoa, a pola godine kasnije poklekao je pred još jednim Francuzom, inače 212. teniserom sveta.

Imao je Đere u šaci Puja, dva puta je dolazio do vođstva u setovima, međutim, nakon što je 30-godišnji Francuz drugi put izjednačio, drugi reket Srbije naprosto je potonuo. Đere u odlučujućem, petom setu, gotovo da nije pružao otpor.

Tek nakon što je Puj stigao do meč lopti srpski teniser je pokazao zube sprečivši ga da set dobije sa ‘nulom‘, ali je već u narednom gemu, posle gotovo tročasovne borbe poklekao pred kvalifikantom, koji će u drugom kolu ukrstiti reket sa boljim iz duela Feliks Ože AljijasimTanasi Kokinakis koji je prekinut zbog kiše.


tagovi

Laslo ĐereVimbldon 2024Vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara