"Mari i Morezmo"
"Mari i Morezmo"

Endi Mari: Mnogi si mislili da se šalim kad sam uzeo ženu za trenera...

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.05.15. | 18:44

„Nisam mogao da verujem u količini negativnosti prema ličnosti Ameli Morezmo“, rekao britanski teniser

Mari i MorezmoNije to čest slučaj u sportu. Pogovotu ne u tenisu. Zapravo, dok Endi Mari nije angažovao Ameli Morezmo za trenera nije se nikad ranije desilo da jednog asa podučava pripadnica nežnijeg pola. No, kad se i to desilo Škot je postao meta kritika što je bivšu vlasnicu broja jedan uzeo za trenera umesto Ivana Lendla.
Znao sam da će to biti velika priča u početku, ali sam isto tako smatrao da će iščeznuti sa naslovnih strana brže nego što se to desilo. Bio sam iznenađen količinom kritika na račun Ameli Morezmo posle svakog mog poraza. Nisam mogao da verujem u količinu negativnosti prema njenoj ličnosti“, rekao je Mari.

Morezmo je osvojila 25 titula u singlu i bez obzira na kritike izgleda da je uspela da unapredi Marijevu igru. Pogotovu na šljaci, pa je Endi pre osam dana trijumfovao u Madridu, pobedivši Rafaela Nadala.
Znam, mnogi su bili iznenađeni mojom odlukom, ali pošto se  svlačionici svašta priča i ja sam bio iznenađen što je ta vest dospela u medije pre nego što sam je potvrdio. Neki su mislili da sam se šalio, ali takva stvar nije za šalu. Nisam mogao da zamislim sebe kao predvodnika novog talasa u tenisu i sportu generalno, međutim, sad vidim da je moj potez, ipak, naišao na pozitivan odjek“, kaže Mari.

Izabrane vesti

(FOTO: Action images)


tagovi

Endi MariatpAmeli Morezmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara