"Bogdan Obradović"
"Bogdan Obradović"

Emotivni Obradović: Vilander je kompleksaš, mrze nas zbog Tesle!

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.02.15. | 21:21

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije teško podneo napade na Novaka Đokovića posle osvajanja pete titule na Australijan Openu

Bogdan ObradovićU otvorenoj eri tenisa to je uspelo samo Novaku Đokoviću – pet titula na Otvorenom prvenstvu Austrtalije! Tolika dominacija u Melburnu očigledno je mnogima zasmetalo, pa smo odmah posle finalne pobede nad Endijem Marijem slušali Matsa Vilandera kako trubi o navodnom simuliranju prvog reketa sveta, a poraz Škota ništa bolje nisu podneli ni Martina Navratilova ni najveća uzdanica posrnulog britanskog tenisa.

Selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdana Obradovića to je posebno zabolelo. Iz njegovih reči izgovorenih u intervjuu za sajt Večernjih novosti naslućuje se Obradovićeva ocena da Đokovića "mrze" jer dolazi iz male zemlje kakva je Srbija.
"Titula je u našim rukama i tu piše Srbija, mogu samo da nas mrze. Mi nikada nikog nismo mrzeli, ratovali smo samo protiv onih koji su nas napali, uvek smo se branili. Svetu ne odgovara to što mi štitimo svoje, a nema lepše ni pametnije nacije od naše. Zahvaljujući jednom Srbinu Nikoli Tesli oni sada imaju struju. Žao mi je svih njih. Od Tesle pa do Đokovića smo pokazali koliko smo sposobni. Mogu da nas ne vole, ali mogu samo da im poručim, kao neko ko se bavi sportom, da mi pravimo još šampiona i da nećemo stati", kategoričan je Obradović u intervjuu za Novosti.

Izabrane vesti

Međutim tek postaje žestok kada se dotakne Vilandera.
"Treba mu (Vilanderu) oduzeti mesto komentatora na Eurosportu. Vilander je veliki kompleksaš i ono što on nikada nije mogao da igra Novak radi konstantno. Iako je Novak za “dve glave” niži od njega mnogo je brži. Ovo mu nije prvi put, već godinama je bezobrazan kada je Novak u pitanju. Veoma sam razočaran i time i činjenicom da mu Eurosport kao velika institucija dozvoljava da tako priča. Garantujem da bi Vilander, da igra u ovom dobu bio igrač tipa Dolgopolova, bez namere da uvredim Ukrajinca. Nikada ne bi bio ni u prilici da osvoji gren slem trofej, a kamoli nešto drugo. Ja ću uvek biti prvi uz Novaka i hvaliću ga i govoriću samo u superlativu, jer on to zaslužuje. Ukoliko ovo budu čitali neki iz inostranstva i ako me pozovu reći ću im isto. Vilandera i Navratilovu treba da bude sramota! To što su pričali nema veze sa sportom", ističe Obradović u emotivnoj ispovesti za Novosti u kojoj se obrušio i na Endija Marija.

O tome na sajtu Večernjih novosti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderMartina NavratilovaBogdan ObradovićAustralijan openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara