Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Emotivni Novak: Igrao sam srcem i tužan sam... Vidimo se uskoro

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 18:11

Najbolji svih vremena poslao poruku teniskoj javnosti nakon odustajanja

Sve je ukazivalo na to da Novak Đoković u durgu nedelju Rolan Garosa ulazi sa šampionskom formom i nabildovanim samopouzdanjem, nakon što je u dva dana i ukupno devet časova borbe održao teniske lekcije desetak, 15 godina mlađim rivalima. Nažalost, 25. grend slem titula moraće da sačeka.

Koleno je popustilo, stradao je meniskus, a Novak i njegov tim bili su saterani uza zid pred najgušći i najvažniji deo sezone u kojem sledi Vimbldon, zatim Olimpijske igre kao jedini turnir koji srpski as nema u prebogatoj riznici, te američki beton i odbrana titule na US Openu.

Posle teške odluke nakon koje je Novak izgubio šansu da ove godine, potencijalnim osvajanjem Frenč Opena postane vlasnik po najmanje četiri titule na svakom grend slemu, oglasio se i najbolji svih vremena - kratkom objavom na Instagramu.

"Izuzetno sam tužan što moram da se povučem sa Rolan Garosa. Igrao sam srcem, dao celog sebe u jučerašnjem meču i nažalost, zbog ruputure meniskusa u desnom kolenu, moj tim i ja smo nakon pažljivog razmatranja i konsultacija, morali smo da donesemo tešku odluku. Želim mnogo sreće ostalim igračima ove nedelje i iskreno se zahvaljujem svim neverovatnim navijačima na svoj ljubavi i kontinuiranoj podršci. Vidimo se uskoro. Sa ljubavlju i zahvalnošću, Nole"

Iako od objavljivanja vesti o Novakovm odustajanju nije prošlo ni sat vremena, već se uveliko spekuliše o tome kako će izgledati nastavak sezone, da li će igrati na Vimbldonu i verovatno poslednjim Olimpijskim igrama u karijeri, odnosno hoće li morati na artroskopsku operaciju kolena.

Novakov bivši trener Boris Beker svestan je ozbiljnosti situacije.

"Ovo je loša vest za sve navijače Đokovića, a ja sam jedan od njih. Skoro ste mogli to da pretpostavite posle meča protiv Serundola. Lekovi protiv bolova su olakšali peti set, ali je već te večeri upozorio šta će biti sledeće jutro. Već je imao problema sa kolenima na poslednjih nekoliko turnira, ali nikada nije pričao o tome. To je očigledno veoma gorko za njega. Želim mu brz oporavak kako bi ponovo bio spreman za sezonu na travi" rekao je Beker i dodao: "Ozbiljna je povreda i neće nestati sutra. To me pomalo ostavlja bez reči. Trebaju vam kolena na travi, zaista se stalno okliznete. Pocepani medijalni meniskus je ozbiljna povreda i prirodno se postavlja pitanje da li je operacija neophodna."

Kao nekadašnji specijalista za travnatu podlogu i trostruki osvajač Vimbldona, Beker odlično zna kakve izazove za telo predstavlja londonski grend slem. Ljudi koji su igrali profesionalni tenis, svakako mnogo bolje od "običnog sveta" znaju koliko je ovakva vrsta povrede nezgodna i izazovna. Primera radi, Žo Vilfred Conga je još sinoć tokom meča, kao stručni kon sultatnt za Prime Video, nasluti o kakvoj povredi je reč. Nažalost, bio je u pravu.

"Zabrinjavajuće je, jednostavno, to vidimo u interakciji sa fizioterapeutom. Deluje kao da je u pitanju bol u meniskusu. Kada pritisne nogu, kao da oseti ubod. Pokušava tokom meča da podigne koleno sa desne strane. Nisam doktor, nisam fizioterapeut, ne mogu ništa da kažem, ali me to na neki čudan način podseća na stvari koje sam doživeo", rekao je bivši francuski teniser.

Novakovo odustajanje očistilo je put do trećeg uzastopnog Rolan Garos finala Kasperu Rudu kojeg je pobedio pre godinu dana u borbi za pehar. Norvežanin je jedan od prvih koji se javno oglasio porukom podrške za Novaka.

"Brz oporavak Nole. Nadam se da se vraćaš zdrav na travu", napisao je sedmi teniser sveta.


tagovi

Novak Đoković

Ostale vesti


Najviše komentara