Kasper Rud (AFP)
Kasper Rud (AFP)

Dva maratona od po četiri sata: Neće Rud iz Pariza, Rune preživeo nemoguće

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 23:21

Alehandro Davidovič Fokina umalo ugrozio prošlogodišnjem finalisti mesto u top 10, Rune u super taj-brejku gubio 5:0, pa dobio Italijana Kobolija

Sjajan dan za favorite na Rolan Garosu! Redom su do trećeg kola stizali Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Novak Đoković, Aleks De Minor, Ben Šelton, Tejlor Fric, ali su Skandinavcima u smiraj dana zaklecala kolena i nije im bilo nimalo prijatno. Kasper Rud i Holger Rune su do trećeg kola morali posle četvoročasovnih maratona. Norvežanin i prošlogodišnji finalista je u finišu petog seta uspeo da prelomi meč protiv Alehandra Davidoviča Fokine - 2:3 (6:7, 6:1, 3:6, 6:4, 3:6), dok je Rune bio znatno bliži ispadanju od Italijana Flavija Kobolija jer je prilično zaostajao u super taj-brejku - 2:3 (4:6, 3:6, 6:3, 6:3, 7:6).

Poveo je Rune sa 2:0 u setovima protiv 53. tenisera sveta, a onda mu dozvolio senzacionalan povratak. Nošen samopouzdanjem posle nadoknađivanja dva seta zaostatka, Italijan je uveo meč u super taj-brejk i tamo poveo protiv Danca sa 5:0, zatim i sa 6:2. Ali onda je usledila furiozna serija 13, a ne tako davno četvrtog igrača planete koji je zakazao duel sa Slovencem Jozefom Kovalikom koji je potpuno neočekivano srušio prošlogodišnjeg četvrtfinalistu Karena Hačanova. Pre samo godinu dana Hačanov je igrao za polufinale protiv Novaka Đokovića, a sada se oprostio od Pariza već u drugoj rundi.

Izabrane vesti

Na ozbiljnim mukama, doduše ne baš kao Rune, bio je Kasper Rud u duelu sa Davidovičem Fokinom. Dobio je taj-brejk prvog seta protiv Španca, zatim dozvolio 24-godišnjaku da protutnji kroz drugi period igre. Ponovo je Rud poveo, ali se još jednom Fokina razbudio i uveo meč u peti set. Rud je napravio brejk za 3:2 koji je potom i potvrdio, a daleko od toga da Španac nije imao priliku za povratak. Na 4:3 imao je brejk šansu, ali je nije iskoristio, pa se Rud vrlo brzo obreo u trećem kolu gde će igrati protiv boljeg iz duela Ečeveri - Rinderneš.

Inače, Rudu je u slučaju eliminacije pretilo ispadanje iz top deset društva ATP liste budući da je branio prošlogodišnje finale u kojem ga je savladao Novak Đoković ispisavši istoriju kao jedini teniser sa 23. grend slem trofeja. Kasnije je na US Openu došao i 24.

Interesantno, Rund je ove sezone jedan od tenisera sa najvećim brojem pobeda na ATP turu i svakako jedan od potencijalnih finalista. Samo što se ni prošle sezone protiv Novaka, a ni pretprošle protiv Nadala nije baš najbolje proveo u finalima.


tagovi

Kasper RudHolger RuneAlehandro Davidovč Fokina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara