Dominik Tim bio na pragu eliminacije, Medvedev pustio krv da bi pobedio

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 08:50

Bez iznenađenja u jutrošnjim mečevima Australijan opena

Težak posao imao je Dominik Tim u drugom kolu Australijan opena. Austrijanac je morao da na terenu provede skoto tri i po sata kako bi slavio protiv domaćeg tenisera, Aleksa Bolta sa 3:2 u setovima. Jedan od miljenika domaće publike, 140. reket sveta, bio je na pragu velike senzacije.

Sjajnim servisima mučio je Tima u drugom i trećem setu. Uspeo da povede sa 2:1 i onda stao. Dominik Tim je pojačao ritam. Austrijanca je počeo da služi servis, pa Bolt nije imao nikakve šanse.

Izabrane vesti

Naredni rival Austrijancu biće ili Tejlor Fric ili Kevin Anderson.

Malo, ali samo malo lakši posao imao je sedmi nosilac prvog grend-slema u sezoni Aleksandar Zverev. On je morao na terenu da prvede dva sata i 20 minuta koliko mu je trebalo da savlada 98. igrača sveta Jorgosa Gerasimova. Na kraju je bilo 3:0.

Iako je slavio maksimalnim rezultatom, Zverev je u svakom setu morao da bude na vrhunskom nivou kako bi slomio otpor motivisanog rivala.

Saša sada čeka pobednika duela Nikoloz Basilašvili - Fernando Verdasko.

Ruski teniser Danil Medvedev suočio se u četvrtak sa nekoliko neočekivanih problema, ali je sve uspeo da ih 'prebrodi' i na kraju savlada kvalifikanta Pedra Martineza (3:0) za mesto u trećem kolu Australijan opena.

Zbog kiše je krov na 'Margaret Kort' areni morao da bude zatvoren tokom drugog gema meča, ali to nije smetalo Medvedevu koji je brzo stigao do 4:1. Ipak, Španac nije bio spreman da odustane. Parirao je Martinez sa osnovne linije rivalu, pa je uspao da vrati brejk. Ipak, u završnici je Rus pokazao da je kvalitet na njegovoj strani.

U drugom setu Medvedev nije imao problema sa rivalom, ali je zbog krvarenja iz nosa morao da traži medicinski tajm-aut pri rezultatu 5:0. Nije mu to smetalo da privrede set kraju.

U trećem je četvrti teniser sveta rutinski priveo meč kraju, uz dva brejka.

Sledeći rival Medvedevu biče pobednik meča Munar - Popirin.

AUSTRALIJAN OPEN – DRUGI DAN

Bedene – Gulbis 0:3 (5:7, 3:6,2:6)

Medvedev – Martinez 3:0 (7:5, 6:1, 6:3)

Bolt – Tim  2:3 (2.6, 7:5, 7:6, 1:6, 2:6)

Gerasimov – Zverev 0:3 (6:7, 4:6, 5:7)

Munar – Poprin 0:3 (2:6, 6:7, 2:6)

Monfis – Karlović u toku

Sugita – Rublev u toku

Basiašvili – Verdasko u toku

Isner – Tabilo u toku

Gofin – Herbert u toku

Jmer – Kačanov u toku

Kirjos – Simon u toku

09.00: Fric – Anderson

09:05: Sepi – Vavrinka

10.30: Nadal - Delbonis


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara