Olga Danilović (AFP)
Olga Danilović (AFP)

Dominacija! Olga Danilović osvojila turnir u Guangdžouu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 10:21

Srpkinja počistila Amerikanku za drugu WTA titulu u karijeri

Olga Danilović je u finalu pobedila Karolajn Dolehajd iz SAD rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:1. Osvajanjem ovog turnira skočila je na 52. mesto na WTA listi. Zaradila je 35.200 dolara.

Kakav turnir Olge Danilović u Kini! Stigla je posle osvojenog ITF turnira iz kategorije 100 u Španiji i dominaciju nastavila u Guangdžou. Pet mečeva pobedila je u Španiji bez izgubljenog seta, zatim u Kini nanizala tri meča takođe maksimalnim pobedama, dok joj je u polufinalu devetostruka grend slem šampionka u dublu Katerina Sinijakova predala u trećem setu.

Izabrane vesti

Stiglo je finale protiv američke teniserke Karolan Dolehajd, koja je 101. igračica sveta, gde je Olga Danilović održala tenisku lekciju. Pobedila je za samo 63 minuta i skočila za 34 pozicije posle trijumfa, pošto je bila 86. na svetu.

U prvom setu videli smo razmenu brejkova u prva četiri gema, da bi u petom Olga iskoristila treću brejk loptu i došla do prednosti. Propustila je jednu brejk loptu u sedmom gemu, neutralisala pet u osmom i u devetom gemu sigurno iskoristila prvu set loptu i došla do prednosti posle pola sata igre.

Drugi set počeo je brejkom Amerikanke i na kraju se ispostavilo da joj je to bio jedini gem u ovom delu igre. Olga je osvojila šest gemova zaredom i tako počistila rivalku sa terena za drugu WTA titulu, prvu posle Moskve i 2018. godine. Šest godina je bilo potrebno da se dođe do nove i sada naša najbolja teniserka igra najbolji tenis u karijeri.

Od ponedeljka će biti na dva koraka od Top 50 i tako će imati privilegiju da preskače kvalifikacije, što je izuzetno važno za grend slem turnire.


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara