Đoković u finalu: Balkanska igra nerava završila u srpskim rukama

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.11.19. | 15:46

Novak je u Parizu danas u dva seta svoje odradio protiv Grigora Dimitrova, čeka se Šapovalov

Novak Đoković se u Parizu plasirao u novo finale i tako odbranio svih 600 ATP poena osvojena ovom mastersu prošle godine, što bi moglo biti ključno u konačnoj borbi za prvo mesto ATP liste koju vodi sa Rafaelom Nadalom. Pred njim je danas pao još jedan balkanski majstor belog sporta, Grigor Dimitrov i to nakon izuzetno napetog meča koji je rešen u dva seta, nakon 98 minuta igre rezultatom 7:6 (5) i 6:4. To je bila deveta pobeda srpskog asa u 10. obračunu sa Bugarinom u igri nerava, strpljena i taktike na tvrdoj podlozi dvorane u Bersiju.

U prvom delu meča vođena je rovoska bitka, i to ne samo zato što naš teniser nije bio na najvišem nivou, koji je prikazao juče protiv Grka Stefanosa Cicipasa, već i zbog Bugarina koji je odabrao tipičnu taktiku koju protiv Noleta koristi Rodžer Federer. Naravno, u tome mu je pomoglo to što je još kao klinac iskopirao igru švajcarskog majstora, a jednačina uspeha protiv Beograđanina bi bila ono što je radio danas, a to je vraćanje slajs bekhenda i korišćenje prilike iz forhenda za snažan napad. Zahvaljujući tome Dimitrov je dogurao do taj-brejka u prvom delu meča i to bez većih problema, što je povremeno frustriralo Đokovića

Izabrane vesti

Velika borba je nastavljena i u "13. gemu" gde je prednost brejka nekoliko puta promenila stranu i na kraju jer sve ipak otišlo na Noletovu vodenicu koji je odmah potom otišao u toalet. Sve u svemu, veoma izjednačen prvi deo polufinala u Gradu svetlosti, u kojem su odlučili detalji, to jest bolja igra našeg asa pri najvažnijim poenima. A među njima se izdvaja poslednji pošto je završen tek nakon 35 udaraca, što dovoljno govori koliko su dva Balkanca bila izjednačena.

I u drugom setu je Bugarin davao sve od sebe da zaustavi Đokovićev put ka novom finalu u Parizu, a posebno je bio dobar na svoj servis ne dozvolivši dugo niti jednu brejk priliku za Srbina koji pak nije baš najbolje servirao što mu je stvaralo određene probleme u igri.

STATISTIKA MEČA (VIA ATP TOUR)

Prva brejk prlika, to jest dve vezane za Novaka došle su u petom gemu kada je Dimitrov već malo počeo da gubi dah i veru u taktiku. I naravno, odmah je ugrabljena. Ta prednost se pokazala kao krucijalna i dovoljna za Đokovića da privede kraju napet meč i plasira se u novo ATP finale, te sutra ima priliku da 77. put u karijeri podigne pehar, a peti put u na pariskom mastersu.

Drugo polufinale, u kojem je trebalo da igraju Rafael Nadal i Denis Šapovalov, nije odigrano. Španac je predao meč zbog povrede trbušnog zida, pa će se Đoković protiv mladog Kanađanina boriti za trofej u Bersiju.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara