Đoković: Svaka čast Rožeru, igrao je povređen

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 12:36

"To mi je i malo smetalo, jer sam više gledao šta on radi, kako se kreće, nego da igram svoju igru. Srećom uspeo sam da se vratim, da osvojim taj set, veoma važan i da podignem igru"

Dve žive legende, ikone svetskog sporta, Novak Đoković i Rodžer Federer završili su svoj jubilarni 50. ples (sada je 27-23 za Srbina). Kao što se i očekivalo, dominirao je naš as i to ne samo zahvaljujući povredi protivnika (prepona desne noge) koja mu nije dozvoljavala da se sve vreme savršeno kreće, već i zaista neverovatnom nivou igre, čak i kada nije bio potpuno fokusiran.

Izabrane vesti

Istina, i Nole je imao probleme, po svemu sudeći stomačne te je i on morao da traži pomoć u vidu tableta. No, i pored toga nije zaboravio da po završetku odmeravanja istakne da je Švajcarac igrao "u hendikepu". Šta više, Fedeks je bio vrlo blizu da osvoji prvi set, a onda ko zna šta bi bilo do kraja.

"Iskoristio je svoju priliku na startu susreta i počeo da igra veoma dobro. Imao sam problema na početku i mogu samo da Rodžeru odam počast pošto je povređen igrao. To mi je i malo smetalo, jer sam više gledao šta on radi, kako se kreće, nego da igram svoju igru. Srećom uspeo sam da se vratim, da osvojim taj set, veoma važan i da podignem igru", izjavio je drugi reket sveta koji će već u ponedeljak moći da se vrati na ATP tron, ali samo ukoliko slavi i u finalu, "Nisam bio dobro pripremljen za početak meča, poeni nisu išli kako sam očekivao. Mnogo sam razmišljao i to mi nije dalo mira jer imate problema onda da nađete prave solucije. Srećom, popravio sam servis i to mi je pomoglo da budem mnogo bolji u nastavku. Posle tog prvog seta koji je bio izuzetno važan, opustio sam se i bolje udarao lopte"

Đoković

"Imao je Federer problema sa kretanjem i zaista mu svaka čast. Mislim da ima povredu, ali se potrudio, nadam se da će biti u najboljem redu. Nadam se da sam ga učinio makar 20 posto boljim igračem, kao što je on meni pomogao. On i Rafa su ljudi koji su napravili mene ovo što sam sada, koji su me naterali da igram sve bolje i boje i zato ih mnogo poštujem.", zaključio je Novak koji u nedelju od 09.30 igra protiv pobednika sutrašnjeg polufinala između Austrijanca Dominika Tima i Nemca Aleksandera Zvereva.

Za kraj jedan zanimljiva statistika koja kaže da je Novak prvi teniser koji je zabeležio najmanje 20 pobeda na tvrdoj podlozi nad više od dva protivnika. U toj grupi "vodi" Tomaš Berdih sa 21 porazom od Srbina, dok ih je trojica sa jednim porazom manje, a to su Federer, Rafael Nadal i Endi Mari. Opako društvo, mora se priznati.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara