Đoković: Sreća, radost i strah u isto vreme

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.01.20. | 09:03

"Definitivno jedan od najuzbudljivijih mečeva koji sam igrao poslednjih godina!" izjavio je prvi reket Srbije nakon teškog trijumfa nad Medvedevim kojim je potvrđen plasman našeg tima u finale ATP kupa

Dve najveće zemlje na svetu pale su na kolena pred malenom balkanskom nacijom. Nakon Kanade na ATP kupu savladana, tačnije počišćena sa 3-0 je i Rusija za plasman u finale ATP kupa, novoustanovljenog takmičenja reprezentacija koje se igra u Australiji za nagradni fond od 15 miliona dolara.

Izabrane vesti

Drugi reket našeg tima, Dušan Lajović zabeležio je četvrtu pobedu u pet mečeva na ATP kupu savladavši treći put u isto toliko odmeravanje trenutno 17. igrača sveta, Karena Hačanova sa 7:5 i 7:6 (1). Trijumf momka iz Stare Pazove se gotovo nije dovodila u pitanje od sredine meča jer je naš as zaista delovao veoma solidno i odlučno pogodivši 26 vinera uz čak 10 manje neiznuđenih grešaka. Uostalom popularni Duci nije izgubio niti jedan servis gem od kako je naš tim iz Brizbejna pre četiri dana stigao u Sidnej, a Moskovljaninu nije dozvolio ni jednu brejk priliku, što dovoljno govori koliko je motivisan i spreman. Inače, to je bio prvi poraz Hačanova na ovom takmičenju.

"Mnogo sam srećan što sam pobedio u dva seta jer je moglo svašta da se dogodi. Srećom, dobio sam i ovaj taj-brejk kao i nekoliko prethodnih ove sedmice, tako da sam u završne minute meča ušao silno motivisan" u jednom dahu je izgovorio 29-godišnji as, "Srećom sam doneo prednost našem timu, mada sam uvek siguran da će Novak uzeti svoj poena, tako da se previše ne opterećujem".

Slavlje Lajovića

A Đoković je ponovo odigrao epski meč i ponovo ga je Medvedev opasno namučio. Susret koji je rešio u svoju korist za dva sata i 47 minuta rezultatom 6:1, 5:7 i 6:4  i tako potvrdio Srbiji plasman u finale. Bilo je to njhovo sedmo odmeravanje i peta pobeda Beograđanina koji je tako prekinuo mini niz neverovatnog 23-godišnjeg Moskovljanina.

Protiv ledenog Rusa ove noći nisu pomogali ni naši navijači koji su juče napravili pakao od života Kanađaninu Denisu Šapovalovu i tako pomogli Đokoviću da slavi. Medvedev je na sve povike, buku, vriske, ciku, transparente, trube i poneki nepristojan gest bio prosto gluv i neimpresioniran. Koncentrisano do kraja, odigrao je zaista muški, čak je i u poslednjem gemu susreta pripretio brejk-loptom, na koju je Đoković odgovorio fanatstičnom igrom na mreži za veliko slavlje u Ken Rozvel areni. Čak se i selektor Rusije, Marat Safin nasmejao i zapljeskao velikom šampionu za taj poen.

Danil Medvedev

"Sreća, radost i strah u isto vreme! Odigrali smo mnogo dugačkih poena, nismo se predavali tako da je bilo veoma naporno. Veoma fizički, kao i mentalno teška bitka", izjavio je Nole nakon trijumfa i potvrde plasmana u finale, "Definitivno jedan od najuzbudljivijih mečeva koji sam igrao poslednjih godina! Medvedev je još jednom pokazao da je jedan od najboljih na svetu. Ni on ni ja nismo pravili lagane greške i mislim da smo na kraju igrali visokokvalitetan tenis, udarali smo lopte više nego što smo ih gurali. Naravno, vrela atmosfera i emocije su dale poseban pečat ovom zaista visokokvalitetnom meču"

U poslednjem susretu polufinalnog obračuna između Srbije i Rusije, dublu, koji nije imao takmičarski karakter pošto je sve bilo već rešeno, potvrđena je osveta našeg tima za Dejvis kup tragediju iz Madrida pošto su Viktor Troicki i Nikola Čačić sa 6:4 i 7:6 (7) bili bolji od Teimuraza Gabašvilija i Konstatina Kravčuka. Srbija će se sutra u finalu sastati sa pobednikom meča između aktuelnog osvajača Dejvis kupa, Španije i domaće reprezentacije Australije.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara