Đoković o sezoni pri kraju, saradnji sa Ivaniševićem i borbi za prvi mesto sa Nadalom

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 13:50

Srpski as je prvi favorit za osvajanje završnog mastersa sezone koji sutra (15 č) otvara duelom sa Beretinijem

Novak Đoković, samo nedelju dana pošto je izgubio prvo mesto na ATP listi od Rafela Nadal ima priliku da se do narednog ponedeljka, 18. nomebra vrati na istu poziciju.

A za to mu je potrebno da se poklope određene stvari, pre svega kod njega i Španca koji je na završni masters u Londonu doašo sa 640 poena prednosti. Kkava kraj sezone u kojoj je osvojio dva grend slema (Australijan open i Vimblodon) i dva mastersa (Madrid i Pariz).

Izabrane vesti

"Sezona je odlično krenula osvajanjem Australijan opena, i kada ona tako krene dobijete krila. Potom sam se mučio sa formom i tek u Madridu sam počeo da igram vrhunski tenis, što se videlo na Vimbldonu.", rezimira 2019. Beograđanin, "Onda je usledila mala povreda koja me je zaustavila na US Openu. Osvojio sam po povratku na teren Tokio, pa Pariz tako da sam zadovoljan."

Tokom 2019. u njegovom štabu je došlo do promene te je mesto umornog Marjana Vajde zauzeo Goran Ivanišević koji sada više vemene provodi sa drugim reketom sveta, nego Slovak.

"Goran je neko koga mnogo poštujem, ugledao sam se u njega kao mali. Rođeni smo u istoj zemlji, Jugoslaviji. Sećam sam da sam ga gledao na TV i san mi se ostvario sa 12 godina kada sam ga video na treningu kod Nikija Pilića, a ispostavilo se da je nakon toga osvojio onaj čuveni Vimbldon. Drago nam je što smo krenuli u saradnju. On je radio šta i ja, zna kako je takmičiti se na najvišem nivou i u veoma je dobrom odnosu sa Vajdom, što je mnogo važno. Donose mi mnogo mudrosti, ali i jednostavnosti.", smatra Đoković.

Na završnom mastersu sezone u Londonu će se, kao i pre tri godine između Endija Marija i Noleta, voditi bitka za prvo mesto. S tim što je Srbin sada lovac, a lovina je Španac. Nadamo se i da će imati više sreće nego 2016. kada ga je Škot savladao u finalu i preuzeo lidersku poziciju.

"Borba za prvo mesto je velika motivacija. Moje je da radim najbolje što mogu, kao i svi drugi. Stvaranje istorije tenisa je privilegija. Ovaj turnir će odlučiti između Nadala i mene. Trijumfom u Parizu sam podigao samopouzdanje, ali ne zavisi sve od mene, već i od Rafe.... Mora od početka da se krene svom snagom, jer igrate protiv osam najboljih tenisera današnjice.", zaključio je Đoković koji je i prvi favorit turnira u Londonu,a prvi meč igar već sutra, u nedelju od 15 ačsova protiv Italijana Matea Beretinija.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara