Siniša Mihajlović od ponedeljka na terenu

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.05.20. | 13:47

Zajedno sa fudbalerima SPAL-a, Parme i Sasuola

 

Mali korak za Emilija Romanju, potencijalno veliki za italijanski fudbal. Klubovima iz pomenute regije dozvoljeno je da se od ponedeljka, 4. maja, vrate treninzima u sportskim centrima, što je pomak u odnosu na sugestije vrha države da se sportistima omogući rad na otvorenom, bez ulaska u baze.

Izabrane vesti

U osnovi, to bi značilo da fudbaleri mogu da se spremaju u parkovima ili na ulicama, međutim Stefano Bonakini, upravnik oblasti Emilija Romanja potpisao je dokument kojim dozvoljava treninge u sportskim centrima. Naravno, i dalje pojedinačne, uz poštovanje higijenskih protokola i mera socijanog distanciranja, ali je pozitivno što će četiri kluba iz te oblasti moći da računaju na kakav-takav rad posle skoro dvomesečnog karantina. U pitanju su Bolonja našeg Siniše Mihajlovića, zatim Sasuolo, Parma i SPAL.

Emilija Romanja je oko 200 kilometara udaljena od Lombardije, jednog od žarišta virusa COVID-19 na Apeninskom poluostrvu, pa je procenjeno da u tom delu države nama toliko opasnosti kao u gradoivma poput Bergama i Milana.

A kad će se, i da li uopšte, Serija A nastaviti, to niko u Italiji ne zna.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara