Đoković: Ne želim da propustim odrastanje dece zbog teniskih rekorda

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.19. | 16:58

Novak rekao da može da zamisli život bez tenisa

Čeka se svaka reč, svaka poruka Novaka Đokovića ovih dana, jer je teniska javnost, a pogotovo njegovi navijači, znatiželjna da sazna da li će igrati do kraja godine. Povreda ramena je sprečila najboljeg igrača sveta da se bori za trofej na US openu i ugroženo mu je prvo mesto na ATP listi.

Pa, iako je prethodnih meseci znao često da kaže kako mu je najveći sportski cilj da postane najtrofejniji teniser sveta svih vremena, Đoković poručuje i da može da zamisli svoj život i bez tenisa.

Izabrane vesti

Daleko od toga da Novak pomišlja na penziju, ali izgleda da mu povlačenje i bez oborenih rekorda neće teško pasti.
Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu! Potpuno sam otvoren i sto odsto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, sa roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to“, rekao je Đoković u intervjuu za CNBC.

Novak je istakao da su mu najvažnija na svetu – deca.
Otac sam dva anđela i vreme koje provodim sa njima mi je veoma dragoceno. Ne želim da prođem kroz živoz i da shvatim da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju“.

Na pitanje da li može da zamisli život bez tenisa, Đoković je odgovorio:
I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji“, istakao je Novak Đoković.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara