Plan da se Premijer liga nastavi 1. juna i da se završi za šest sedmica

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.03.20. | 22:06

Engleski Telegraf najavljuje kako će izlgedati ostatak sezone na Ostrvu

Ni Engleska nije ostala imuna na virus korona. Premijer liga, Čempionšip i ostale profesionalne lige dugo su odolevale da ne odlože svoje mečeve, ali su po otkrivanju zaraze među fudbalerima morali da dignu ruke. Tokom prethodne sedmice pojavila se vest da fudbala na Ostrvu neće biti bar do 30. aprila, a kako engleski Telegraf piše, najrealnije je da datum nastavka sezone bude 1. jun.

Isti list navodi da Premijer liga planira da sve utakmice "strpa" u samo šest nedelja, kako bi naredna sezona počela kada je to i planirano, 8. avgusta. Ovo je za sada samo postavljeni cilj, više nego bilo kakav plan, a naročito nakon vesti iz UEFE da će Evropsko prvenstvo biti odloženo za narednu godinu.

Izabrane vesti

Utakmice bi se igrale pred praznim tribinama, pri čemu Premijer liga očekuje podršku od nadležnih za obezbeđivanje hitnih službi oko samih stadiona. To sve ukazuje na to da se klubovi polako, ali sigurno pripremaju za još dužu pauzu, u odnosu na onu koja je planirana do kraja aprila.

Sve to ostavlja pitanje kako će biti organizovan prelazni rok, zbog veoma malog prostora za manevar i činjenice da će svaka liga pojedinačno tražiti svoje rešenje. Pod trenutnim planom, razmatra se da se sva nadmetanja reše za šest nedelja, uključujući i FA kup.

Koliko god da je završetak aktuelne sezone prioritet, isto tako je prioritet da se počne nova, zbog milionskih televizijskih prava (7.200.000.000 funti), što predstavlja veliki izbor prihoda klubova. Ono što takođe predstavlja problem je činjenica da će ugovori nekim fudbalerima isteći baš krajem juna, ali su iz FIFE reagovali i potvrdili da će "progledati" kroz prste u ovakvoj situaciji.

Ako ovako ostane, izgleda da ćemo između dve sezone u Premijer ligi imati razmak od samo četiri nedelje.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara