Poruka Borca u vezi sa promocijom u ABA ligu: Nismo još dobili zvaničnu informaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 19:35

"Iskreno, ne očekujem ništa konkretno do polovine maja. Borac i Split mogu da se nose sa abaligašima", kaže predsednik Predrag Pantović

Često se poslednjih dana pominje informacija da će ABA liga biti proširena naredne godine na 14 klubova, a  da će promociju iz ABA 2 u ABA ligu imati Borac  iz Čačka i Split. Te da je to gotova stvar.

Tragom te informacije pozvali smo predsednika i jednog od finansijera Borca Predraga Pantovića. On ističe da Borac još nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju u vezi sa promocijom u ABA ligu, te da tako nešto i ne očekuje do polovine maja.
Borac još nije dobio zvaničnu informaciju. Iskreno, ne očekujem ništa konkretno do polovine maja. Svi čekaju odluku Evrolige, potom ABA, a ABA 2 je trećem planu. Borac je tokom sezone zaslužio plasman u viši rang. Na parketu, sa samo dva poraza na Jadranu odnosno tri u KLS  ligi. Bili smo više nego ubedljivi. Takođe, ništa protiv nemamo da igra 14 timova, možda je to prava mera”, podvlači Pantović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Predsednik Borca smatra da, ukoliko bi se takmičenje nastavilo, to ne bi imalo istu težinu.
Pauza je bila preduga. Igrači nisu imali uslove za normalne treninge. Ponovo bismo igrali na dva fronta i pitanje je koliko bi bilo povreda. Brajs Džons se vratio u SAD, uhvatio je jedan od poslednjih letova, kako će da se vrati? Borac i Split mogu da se nose sa ABA ligašima. To je pokazalo i dosadašnje iskustvo klubova koji sui z ABA 2 prelazili u viši rang. Primorska je najbolji primer. Dakle, sačekajmo zvaničnu odluku. I možda je najbolje da nove sezone krenu znatno ranije nego obično”, konstatovao je Predrag Pantović.

Piše: Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara