Đoković: Nisam iznenađen ni Zvezdinom pobedom nad Liverpulom ni mojim povratkom!

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.11.18. | 09:10

"Fudbaleri Crvene zvezde su bili ljubazni da mi dozvole da budem deo njihove pripreme za prvi meč u Ligi šampiona i onda sam video koliki sklad, podrška i zajedništvo vladaju među njima", rekao je najbolji srpski sportista u Londonu

Najbolji tensier sveta, Novak Đoković priprema se polako za početak poslednjeg turnira u zaista istorijskoj sezoni, završnog mastersa u Londonu koji počinje u nedelju.

I pored toga što ga očekuje veliki izazov srpski as je u razgovoru za Sportski žurnal posebnu pažnju posvetio uspehu kluba za koji navija od malih nogu, i čije utakmice ne propušta kada dođe u Beograd, Crvene zvezde:

Izabrane vesti

"Zvezda je stvarno sasijala u svakom pogledu u poslednjih godinu dana! Kao navijač i ljubitelj fudbala izuzetno sam srećan. Nekako se potrefilo da zajedno zasijamo i Zvezda i ja. Možda je slučajnost, ali mislim da nije", oduševljen je Beograđanin, "Imao sam čast da me puste u svlačionicu nakon utakmice u domaćem prvenstvu, a pred Napoli. Bili su ljubazni da mi dozvole da budem deo njihove pripreme za prvi meč u Ligi šampiona i onda sam video koliki sklad, podrška i zajedništvo vladaju među njima. Videvši to, ali i kako su organizovani i posvećeni nisam iznenađen što su pobedili Liverpul iako to niko nije očekivao. Trener Milojević ih fantastično vodi. Jako sam ponosan na njih i želim im sve najbolje u nastavku takmičenja."

Martina Navratilova
Martina Navratilova

Novak je pored osvrta na neverovatnu sezonu i Crvene zvezde i njega, posebno drugi deo koji ga je vratio na prvo mesto ATP liste, pomenuo i pomoć koju je dobio od starijih kolega tokom krize, ali pre svega Martine Navratilove (!).

"Nisam iznenađen, kada se sve sagleda, mojim povratkom na prvo mesto. Kada sam pre dve godine osvojio Rolan Garos kao da sam udario u zid. A onda je došla i povreda lakta i nisam bio siguran kome da verujem i šta da radim. Nisam verovao da meni tako nešto može da se dogodi. Imao sam stras, ali je na turnirma bila sasvim drugačija priča. Razgovarao sam zbog toga sa starijim kolegama, kao i sportistima iz drugih sportova i shvatio da je svako od njih prolazio kroz sličnu situaciju. Posebno mi je pomogla Martina Navratilova. Bila je veoma ljubazna i poklonila mi mnogo vremena da mi objasni šta mi se dešava, da moram da prođem to iskustvo da bih ponovo dostigao novi vrhunac i da moram da nađem način da se motivišem", izjavio je prvi reket sveta za Sportski žurnal naglasivši na kraju da je ipak neće igrati egzibicioni meč u Saudijskoj Arabiji krajem decembra zbog povrede Rafaela Nadala sa kojim je trebalo da ukrsti rekete u Džedi.

Novak Đoković sa tammičenjem na završnom mastersu sezone kreće u ponedeljak drugog dana turnira, i to susretom sa Džonom Iznerom od 21 čas.

FOTO: Reuters


tagovi

Martina Navratilova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara