Grigor Dimitrov i Dušan Lajović (Reuters)
Grigor Dimitrov i Dušan Lajović (Reuters)

Dimitrov ekspresno ispratio Lajovića sa Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 14:33

Bugarski teniser savladao srpskog u tri seta, za manje od dva sata igre

Četvoricu predstavnika u muškoj konkurenciji na Vimbldonu imala je Srbija, ali je već prvog dana takmičenja ostala bez Dušana Lajovića. Žreb nikako nije išao na ruku 56. igraču planete što se i videlo na premijeri protiv Grigora Dimitrova. Nije uspeo Duci ni da ozbiljnije zapreti top 10 teniseru pa je London napustio posle svega 106 minuta borbe - 3:0 (6:3, 6.4, 7:5).

Već posle 63 minuta igre 10. igrač ATP liste imao je dva seta prednosti. O načinu na koji je Lajović otovorio meč mnogo govori i činjenica da je prvi set izgubio za svega 27 minuta. Kakav-takav zalet rođeni Beograđanin uhvatio je tek u trećem periodu igre, stekao brejk prednosti, vodio sa 3:0 i 4:1, ali je od sredine seta počeo da pada, pa je Dimitrov izbegao fizički zahtevniji izazov na startu trećeg grend slema sezone.

Izabrane vesti

Treći put u četiri takmičarksa međusobna okršaja, pobedu je odneo bugarski teniser na čiji prvi servis Duci jednostavno nije imao odogovor. Bugarin od finiša 2023. godine proživljava drugu mladost, a danas je razoružao Srbina sa 16 as udaraca, odnosno 44 od 48 poena osvojenih na prvi servis.

Komparacija vinera i neiznuđenih grešaka kod dvojice tenisera govori ko se na terenu za sve pitao. Dimitrov je poslao 45 neodbranjivih udaraca u polje rivala i poklonio 23 poena, dok je Lajović imao samo 13 vinera na 17 neiznuđenih grešaka.

Rival Grigora Dimitrova u drugoj rundi biće Kinez Šang Junčeng koji je u prvom kolu savladao Čileanca Kristijana Garina.


tagovi

Dušan LajovićGrigor DimitrovVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara