Demon uplašio Nadala, ali samo na jedan set: Sutra teniski klasik - Španija u finalu protiv Srbije

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.01.20. | 13:02

Australijanci poklekli već posle dva meča polufinala ATP kupa

Španija će sutra u finalu ATP kupa biti rival Srbiji. Već nakon dva susreta singla, baš kao i u prvom polufinalu između našeg tima i Rusije, sve je bilo jasno iako se očekivao jači otpor Australije. Tačku na i za aktuelne šampione Dejvis kupa stavio je Rafael Nadal pošto je nakon preokreta slavio nad mladim i supertalentovanim Aleksom de Minorom po setovima 4:6, 7:5 i 6:2.

Popularni Demon je krenuo jako, jer je i njemu i svima na svetu jasno da u ovom duelu on ne može da izgubi. Jer iako rezultat ne bude u njegovu korist igrajući tet-a-tet protiv jednog od najboljih svih vremena može samo da dobije.

Izabrane vesti

I upravo je tako i bilo. De Minor je nošen tradicionalno glasnim navijanjem domaćih navijača, ali i mišlju da je njegov tim na ivici poraza pošto je u prvom meču Roberto Bautista-Agut počistio Nika Kirjosa u dva seta, krenuo iz sve snage.

I vrlo brzo mu se ta agresija isplatila jer je odmah uzeo brejk kojim će i osvojiti prvi set. I Rafa i on su igrali odlično na svoje servise, a De Minor je popustio tek u 12. gemu drugog dela meča, baš u pravo vreme da Španac prigrabi egal. Naravno, iskusni lisac je iskoristio dati momentum i odmah vezao još jedan brejk na početku trećeg seta. Dok dlanom o dlan već je bilo 4:0 za prvog reket sveta, a kada je tako retko ko može da se izvuče.

Ovaj trijumf znači da će Španija biti u jedinstvenoj poziciji da prigrli jedina dva trofeja takmičenja muških tenisekih reprezentacija, pošto je u novembru kod kuće u Madridu osvojila Dejvis kup.

Jedina brana da se ne dogodi ta hegemonija će biti mala Srbija sa velikim igračima. Novak Đpković, Dušan Lajović i ostali kojes a klupe predvodi legendarni Nenad Zimonjić ulaze u finale u ulozi blagog autsajdera, mada su šanse donekle polovične.

Sutrašnje finale će otvoriti drugi reketi, Dušan Lajović i Roberto Bautista-Agut i gledajući forme dva asa treba očekivati napet, dugačak meč. Španac je u prednosti, ali ovde ništa nije sigurno, osim da će naša reprezentacija imati tribine na svojoj strani što bi mogao biti "iks faktor". Agut je trenutno 10,  a Lajović 34. reket sveta, do sada su se sastali u pet navrata i svih pet puta bolji je bio teniser iz Kasteljon de la Plane. Međutim dva od tri meča koliko su igrali na ATP turu bila su veoma dramatična te ćemo se na to i kladiti.

Drugi meč će biti pravi, novi klasik. Dva tenisera koja su se sastajala više nego iko ikada, čak 54 puta - Novak Đoković protiv Rafela Nadala. Ni jedan ni drugi nisu u najboljoj formi, ali su i dalje najveći šampioni, što su pokazali i nekoliko puta ove sedmice. Nadal je pre dva dana posustao protiv Davida Gofana, doživevši prvi poraza naklon 16 godina igranja u nacionalnom timu, ali se brzo regrupisao i obezbedio plasman u polufinale svom timu odličnom igrom u dublu.

"Pokušaću da se naspavim i odmorim i znam da će to biti supertežak meč. On mnogo voli da igra ovde, Srbija ima sjajan tim, igraju odlilčno i nadam se da ćemo biti spremni. I mi imamo moćan tim, tako da očekujem veliku borbu.", rekao je prvi reket sveta.

Slično je delovalo da će se desiti dva dana uzastopno, što bi bio jak alarm za uzbunu i možda dokaz da je matador sa Majorke zapravo povređen, što on uvek krije. Ovako je jasno da još nije u punoj snazi, slično kao i Nole.

Ali, Nole već više od decenije save zime hara po betonskim terenima Australije, koji mu savršeno odgovaraju. Pritom je došlo i do zahlađenja u Sidneju tako da ćemo se bez mnogo razmišljanja kladiti na njega. Ne zaboravimo i na srpske navijače... Program u Sidneju sutra počinje od 08.30 po srednjoevropskom vremenu.

 ***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara