Borba za finale pod košem

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.02.20. | 09:00

Marko Simonović Megina uzdanica pred duel s favorizovanom Crvenom zvezdom

(od specijalnog izveštača MOZZART Sporta u Nišu)

Četvrtfinalni dueli Kupa Radivoja Koraća na kraju su prošli bez iznenađenja. Najbliži senzaciji su bili užička Sloboda i čačanski Borac, ali su i jedni i drugi poklekli kada je to bilo najvažnije, te su na kraju prepustili slavlje timovima iz ABA lige.

Izabrane vesti

To znači da je već danas vreme za nove, polufinalne okršaje. U prvom od njih će se sastati oni "odmorniji", odnosno oni koju su imali nešto više vremena da se pripreme zbog dana pauze. Crvena zvezda će pokušati da u "Čairu" slomi tim Mege, koji je protiv Slobode pokazao čvrst karakter i vratio se iz podebelog rezultatskog deficita (Arena Sport 1, 17.00).

Sastav u ružičastim dresovima nekako uvek pristupa Kupu sa posebnom energijom. Jedini trofej u svojoj istoriji, Mega je osvojila baš u Nišu, pobedom protiv Partizana u onom poznatom finalu pre četiri godine. To samo može da bude dodatan motiv za novu generaciju momaka Dejana Milojevića.

A oni su protiv Slobode pokazali da mogu i umeju da prelome meč i kada ne ide. Čitavo drugo poluvreme Milojević nije ni bio na klupi Mege, već ga je menjao Vule Avdalović, ali ni to nije pokolebalo Megine momke da dođu do preokreta i da tako produže san o novom peharu.

Sa druge strane, apsolutno se može reći da je Zvezda imala nešto lakši posao u svom četvrtfinalnom paru. Pobeda protiv BKK Radničkog je bila prilično ubedljiva, Šakota je čak uspeo  da donekle iskontroliše minutažu, mada nije mogao da bude zadovoljan onom prvom četvrtinom tokom koje su momci sa Crvenog krsta u koš sipali sve čega su se dohvatili.

Ponovo su ključni poeni na utakmici dolazili pod košem, gde se kockice polako, ali sigurno uklapaju, mada Dragana Šakotu još uvek može da brine to što s vremena na vreme ume da se desi da bekovi "zaribaju". Njih je znatno manje u rosteru, pa strateg Zvezde svaki put ističe njihovu veliku važnost i teret koji trpe iz utakmice u utakmicu u Evroligi, ali i ovako.

Svakako, pitanje pobednika će se rešavati pod košem. Vrlo važnu ulogu na sutrašnjem meču imaće Marko Simonović, koji ima neverovatnu sezonu iza sebe, a koji je Slobodi iz Užica sasuo čak 32 poena u četvrtak i tako faktički presudio da Mega ode u polufinale na megdan Crvenoj zvezdi. Odbrambeno, Zvezdu čeka težak posao protiv Andrije Marjanovića, koji je u četvrtak, bar prema rečima pomoćnog trenera Mege, Vuleta Avdalovića, prelomio utakmicu u njihovu korist.

Utakmicu će suditi sudijska trojka u sastavu Milivoje Jovčić iz Beograda, Saša Maričić iz Kraljeva i Vladimir Jevtović koji takođe dolazi iz srpske prestonice. Ulog je svakako veliki, treba očekivati punu halu i nema sumnje da nas očekuje jaka borba u kojoj će Mega želeti da pokaže da može da parira Zvezdi na ovom nivou. Nijedna od ekipa nije pretrpela promene od četvrtka i isti igrači će istrčati na parket.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara