Bautista Agut, Nadal i selektor Brugera
Bautista Agut, Nadal i selektor Brugera

DEJVIS KUP Nadal je na terenu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.11.19. | 10:53

Drugog dana finala prestižnog takmičenja u Madridu igraju Argentina - Čile, Španija - Rusija, Francuska - Japan, SAD - Kanada, Kazahstan - Holandija i Australija - Kolumbija

Nakon zagrevanja prvog dana finalnog izdanja Dejvis kupa u Madridu, kada su odigrane tri "utakmice" danas kreće prava stvar jer je na redu čak šest susreta, počev od podneva.

SASTAV GRUPA

Izabrane vesti

A SRBIJA, FRANCUSKA, JAPAN
B HRVATSKA, RUSIJA, ŠPANIJA
C NEMAČKA, ARGENTINA, ČILE
D AUSTRALIJA, BELGIJA, KOLUMBIJA
E V. BRITANIJA, KAZAHSTAN, HOLANDIJA
F ITALIJA, KANADA, SAD

Na Centralnom terenu hale Kaha mahika dan otvara južnoamerički derbi, to jest susret uzmeđu Argentine i Čilea. Ovo će im biti 18. sučeljavanje, a Gaučosi imaju minimalno vođstvo od 9-8. I ovaj put oni su favoriti, ali neće im biti lako. Predvodi ih fenomenalni Dijego Švarcman (14. na ATP listi), dok je drugi reket Gvido Peja (25), ali i Čileanci imaju veoma kvalitetne igrače, veoma mlade i sve bolje Kristijana Garina (33) i Nikolasa Harija (77).

Nakon njih sledi prava poslastica, posebno za domaće navijače pošto se u okviru Grupe B igra derbi dana, susret između Španije i Rusije. Baćuške, predvođeni Karenom Hačanovim (17) i Andrejem Rubljovim (23), sveži nakon jučerašnje glatke pobede nad aktuelnim prvacima, Hrvatima, pokušaće da zadrže Rafaela Nadala (1) i i najverovatnije Roberta Bautista Aguta (9) u singlu. Ali i navijače koji će sigurno napuniti gledalište. Španci vode sa 4-2 u prethodnim susretima, a i ovaj put su favoriti.

Stadion 2 se otvara prvim susretom iz naše, to jest Grupe A pošto se odmeravaju Francuska i Japan. Ovde je situacija posve jasna pošto su Galski petlovi veliki favoriti, a i nikada nisu izgubli od ovih rivala, koji pritom ne mogu da računaju na najboljeg, operisanog Keija Nišikorija. Zato je cela prva postava aktuelnih vicešampiona tu, izuzev Luke Puja. Prvi reket je Gael Monfis (10), a ostaje da se vidi da li će drugi biti Benoa Per (24) ili pak Žo Vilfred Conga (29) koji je odlično odigrao kraj ATP sezone. S obzirom da će im se u singlu suprostaviti Jošihito Nišioka (73) i verovatno praktično anonimni Jasutaka Učijama (81), jasno je kako će se ovo završiti. Francuzi su inače, veoma jaki i u dublu gde će boje njihove trobojke braniti Pjer-Ig Erber i Nikola Maju koji su u nedelju osvojili završni masters u Londonu.

Posle ovoga sledi severnoamerički derbi između SAD i Kanade ukom bi Zemlja javorovog lišća mogla konačno da dođe do pobede nad svojim južnim susedom tek u njihovom 16. sučeljavanju. Istina, tek prvom još od 1965. I jedan i drugi selektor odlučili su se da potpuno osveže sastave jer imaju mladu krv koja zaista zavređuje poverenje. Kod Kanađana to su Denis Šapovalov (15) i Feliks Ože-Alijasim (21) kojeg istina i dalje muči povreda skočnog zgloba. A Amerikance predvode Tejlor Fric (32), Franses Tijafo (47) i najviši igrač na ATP turu 211 cm visoki Rajli Opelka (36). Kanađani, to jest Šapovalov i Vasek Pospišil (150) su juče savladali sa 2-1 favorizovane Italijane i tako pokazali da imaju snagu za visok domet.

DEJVIS KUP - PLASMAN

Na Terenu 3 očekivano su raspoređeni susreti reprezentacija koje su uglavnom slabo atraktivne za navijače. Dan otvaraju Kazahstan i i Holandija, kojima je ovo prvo odmeravanje. U pitanju su ekipe koje nemaju u svojim redovima velike zvezde, te je svaka prognoza problematična. Prve violine Kazahstanaca su Aleksander Bublik (57) i Mihail Kukuškin (67), a Lala donedavno povređeni Robin Hase (163) i malo poznati Talon Grikspor (179).

Nakon njih igraju Kolumbija, koja je juče sa 1-2 izgubila od Belgije, ali je ipak impresionirala dobrim nastupom, i Australija. Jasno je da su Kenguri favoriti pošto selektor, legedarni Lejton Hjuit na raspolaganjiu ima tri igrača iz Top 50, Aleksa de Minora (18), Nika Kirjosa (30) i Džona Milmana (48), ali i tradicionalno tvrd dubl. Kafeterosi, to jest selektor Pablo Gonzales će se i ovaj put najverovatnije osloniti na Danijela Galana (194) i Santjaga Hiralda (277). Ali i oni imaju snagu u dublu koji čine Huan Sebastijan Kabal i Robert Farah što su juče osetili i Belgijanci.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)  

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara