Fabijan Marožan i Holger Rune (AFP)
Fabijan Marožan i Holger Rune (AFP)

Daleko je on od Alkarasa i Sinera: Dečko koji 'mlati' velike osramotio Runea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 20:41

Fabijan Marožan, 57. teniser sveta, preslišao Danca za 59 minuta i izbacio ga sa mastersa u Majamiju

Tokom 2022. godine i početkom 2023. Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i Holgera Runea javnost je stavljala gotovo u isti koš. Sva trojica bili su najblistaviji biseri nove teniske generacije. Alkaras se ubrzo odvojio kao najnapredniji osvajanjem dve grend slem titule i gomilom drugih turnira, Siner ga je, onime što radi od završnice 2023. i od starta 2024, reklo bi se, sustigao. Sada su Španac i Italijan kategorija za sebe, a Rune im (trenutno) nije ni blizu!

Danac prečesto menja trenere, grend slem tituli se nije primakao bliže od četvrtfinala, poslednji pehar podigao je na ATP 250 turniru u Minhenu pre gotovo godinu dana i u vlasništvu ima samo četiri titule od čega samo jednu sa masters turnira. Pritom, Danac poslednjih meseci suviše retko igra tenis zbog kojeg je i naterao svetsku javnost da u njemu vidi momka koji će pretendovati na ATP tron i najveće teniske trofeje.

Izabrane vesti

Potvrda toga stigla je i u trećem kolu mastersa u Majamiju. Nakon što ga je sa Indijan Velsa u osmini finala ispratio potonji polufinalista Danil Medvedev, Rune je u ranoj fazi turnira na Floridi dozvolio sebi nezapamćenu sramotu. U redu je imati loš da i kada ste top 10 teniser, ali sedmi reket sveta ne bi smeo sebi da dozvoli da ga 57. igrač ATP liste ispraši za manje od sat vremena! Fabijan Marožan je doslovce počistio Danca za 59 minuta igre dozvolivši mu da osvoji samo dva gema - 2:0 (6:1, 6:1).

Pa i da su Novak Đoković, Karlos Alkaras ili Janik Siner bili rivali, ovakva nemoć predstavljala bi sramotu za Runea kojem je i sedma pozicija na svetu ugrožena. Ako dogura do finala Majamija, preoteće mu je Kasper Rud. A čak i da se to ne dogodi sada, već početkom aprila Rune će u Monte Karlu braniti finale, odnosno 650 bodova.

Za Marožana koji je danas čak pet puta oduzimao servis Runeu, samo pohvale. Momak iz Budimpešte je u poslednjih deset meseci dobio tri top 10 tenisera - Karlosa Alkarasa, Kaspera Ruda i večeras Holgera Runea. U četiri duela sa kurpnim teniskim zverkama iz top 10, tri puta je slavio. Od narednog ponedljka očekuje ga novi najbolji plasman karijere, projektovano 50. mesto. Ako u narednoj rundi savlada Australijanca Alekseja Popirina mogao bi i do 47. mesta što bi, između ostalo podrazumevalo i da preskače Miomira Kecmanovića.


tagovi

Fabijan Marožan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara