Esport je budućnost, tu nema polemike! Pitajte Danija Alvesa...

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.04.20. | 13:50

Najtrofejniji fudbaler na svetu postao partner španskoj kompaniji S2V Digital Sports, koja između ostalog ima ekipe u igrama kao što su FIFA, Dota, Fortnite i CS GO

Nezavisno od pandemije korona virusa i karantina, eSport je budućnost. I tu polemike nema. Sve je manje dece na fudbalskim, košarkaškim i ostalim igralištima širom planete, a sve više onih koji uz računar i konzole provode gotovo kompletan dan. Igrice se množe, sve su realnije i prijemčivije, a internet nudi i mogućnost da se njihovi ljubitelji povežu i iz udobnosti svog doma odmeravaju snage jedan protiv drugog.

Svaka igra ima publiku, pa smo tako došli i do toga da se trenutno na brojnim TV stanicama uživo emituju raznorazni prenosi "gejmerskih" dvoboja koji privlače sve više kibicera. Budimo realni, i kada je pre dobrih dvadesetak godina fliper imao svoju ekspanziju, gotovo uvek je bilo prisutno nekoliko pari očiju koji bi propratili kako igrač izlazi sa njime na kraj.

Izabrane vesti

Baš takvom logikom, da eSport čekaju neslućene visine i neistraženi horizonti, vodi se i legendarni brazilski fudbaler Dani Alves. A nije da nema težinu mišljenje najtrofejnijeg igrača svih vremena i standardnog reprezentativca Brazila, koji u fudbalu još nije rekao poslednju reč. U razgovoru za El Mundo Deportivo desni bek Sao Paula osvrnuo se na sve veću popularnost eSporta, ali i planovima kojima želi da doprinese njegovom rastu.

Naime, Alves je postao partner španskoj eSport kompaniji S2V Digital Sports, koja između ostalog ima ekipe u igrama kao što su FIFA, Dota, Fortnite i CSGO.
"Sastao sam se sa kompanijom S2V Digital Sports i dogodilo se. Uvek sam zamišljao kako želim da ostavim nešto iza sebe i da se pobrinem za ljude, tako da sada počinjemo da kreiramo novi koncept vezan za eSport. Nameravamo da kod 'gejmera' uvedemo profesionalizam kakav se viđa kod sportista", istakao je nekadašnji as Sevilje, Barselone, Juventusa i PSŽ-a.

U nastavku, Dani Alves detaljnije je obrazložio svoje namere.
"Takmičari u eSportu igraju, a često slabo jedu i ne spavaju dovoljno. Počeli smo da kreiramo metodologiju koja bi omogućila promene, tako da budu ispred računara, ali i da brinu o sebi. Danas mnogo ljudi spas vidi u eSportu. Naročito oni koji iz bilo kog razloga ne mogu više da se bave sportom u realnom svetu. Naš cilj je da budemo inovativni i da podignemo eSport na novi nivo", objasnio je Dani Alves.

Iako je inicijativa počela u Španiji, gde je Brazilac proveo dobar deo karijere, Alves želi da proširi projekat i na domovinu. Naročito u tamošnje favele, kako bi siromašnima promenio život. Istovremeno, imao bi čime da se bavi po okončanju karijere...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara