(©Reuters)
(©Reuters)

Čovek koji je Novaku uzeo samo jedan gem u singlu, osvojio olimpijsko zlato u dublu

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.24. | 16:51

Metju Ebden zajedno sa Džonom Pirsom u finalu savladao Amerikance Ostina Krajičeka i Radživa Rama sa 6:7, 7:6, 10:8

Učešće u singlu na olimpijskom turniru mu je trajalo samo 54 minuta, međutim u dublu je Metju Ebden zajedno sa sunarodnikom Džonom Pirsom otišao do samog kraja. Australijski teniser koji je u pojedinačnoj konkurenciji Novaku Đokovića u prvom kolu uzeo samo jedan gem je danas u finalu u konkurenciji parova osvojio zlato savladavši zajedno sa svojim partnerom američki dvojac Ostin Krajiček i Radživ Ram i to posle preokreta - 6.7(8), 7:6(1), 10:8!

Time su Australiji doneli već 12 zlato u Parizu i tako je trenutno postavili na drugo mesto na tabeli najuspešnijih zemalja na ovogodišnjim Igrama (ispred samo Kina sa 14).

Izabrane vesti

Nije posle čišćenja od strane najvećeg sing igrača svih vremena delovalo da će Ebdenova francuska priča biti bajkovita, međutim ni to što je Đokoviću poslužio kao predjelo, nije ga pokolebalo. Štaviše, on i Pirs su prilično ubedljivo stigli do meča za zlato pošto na tom putu nisu izgubili niti jedan set.

U uzbudljivom finalu su bili u zaostatku, da bi se posle osvojenog drugog seta, sve odlučivali u super taj brejku u kojem su imali više koncentracije i veštine.

U borbi za bronzu je slavio drugi američki dvojac Tejlor Fric i Tomi Pol koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od češkog dua Tomaša Mahača i Adama Pavlaseka. Inače, Mahač je dan ranije sa Katarinom Sinijakovom uzeo zlato u miksu.


tagovi

Pariz 2024dublTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara