Cicipas zgazio Zvereva i zapretio Nadalu, ni pobeda od 2:0 ne garantuje Špancu polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 22:38

Što se tiče Grka, za svega sat i 13 minuta laganih 2:0 za plasman među četiri najbolja u Londonu

Rafael Nadal je posle razočaravajućeg starta najavio da neće tako lako odustati od borbe za prvo mesto na ATP listi za kraj 2019. godine, posle nestvarnog povratka u sudaru sa Danilom Medvedevim pomislili smo na trenutak da je bar njegov plasman u finale siguran, ali je Stefanos Cicicpas u večernjem terminu poručio Špancu da mu se neće tek tako skloniti sa puta. Grk je u drugom kolu turnira deklasirao Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:2 za svega sat i 13 minuta igre.

A tek da podsetimo, Zverev je na početku takmičenja u dva seta tukao Nadala. U drugom kolu ni bleda senka tog igrača.

Izabrane vesti

Za razliku od Cicipasa,  koji je nakon uverljive pobede nad Medvedevim prilično lako otpisao i Zvereva. U stvari, mnogo lakše nego što je bilo ko mogao da očekuje. Na stranu sad problem u igri njegovog rivala, Cicipas je bio apsolutno sjajan i tako se pridružio Dominiku Timu kao drugi polufinalista Mastersa u Londonu.

Ostaje samo sa vidimo sa koje pozicije. Ako pobedi Nadala svakako je prvi, a s obzirom na to kako je igrao u ova dva uvodna meča ne bi to bilo ni toliko iznenađenje. Briljira 21-godišnji Grk na završnom turniru sezone, kad bi ovako stalno igrao mogli bismo da ga već sada proglasimo za budućeg broja jedan.

Ovako, moraćemo ipak da budemo strpljiviji. Potencijal je svakako tu, svestan je toga sigurno i Nadal, kao što je svestan i da mu je Cicipas dobrano zakomplikovao život. Jer čak i ako Nadal savlada Cicipasa u dva sata ne znači da će do polufinala, pošto bi to mesto svakako mogao da mu ukrade Zverev ako u dva seta savlada Medvedeva.

To sve ne utiče previše na trku za mesto broj jedan na ATP listi, Novak Đoković svakako mora da osvoji titulu i da se nada da Rafael Nadal neće stići do finala.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara