PET NA PET - Nikola Žižić: Trudim se da budem vredan i pošten čovek i sportista

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.20. | 09:46

Nekadašnji igrač Sutjeske, FMP-a, Dinamika košarkaškog uzora imao je u Peđi Stojakoviću!

Košarkašku karijeru započeo je u Podgorici. Za Sutjesku je igrao tokom četiri sezone i ostvario najveći uspeh sa klubom, podigao je pehar u kupu Crne Gore. Bio je prvi strelac završnog turnira. Naredna destinacija bio je FMP, pa Dinamik.

Našeg današnjeg gosta i sutrašnjeg učesnika u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne pehovi sa povredama nisu zaobilazili, ali Nikola se junački bori i kaže izboriće se. Pre tri godine, dok je bio u Železniku, zadobio je povredu kolena. Posle pauze vratio se na parket kao igrač Dinamika. Tad je na društvenim mrežama napisao: ,,Onaj trenutak i osećaj kada zaigraš nakon 19 meseci ili 573 dana, preciznije 13752 sata ili 825120 minuta, najpreciznije 49507200 sekundi. Neprocenjivo”.

Izabrane vesti

Na Dorćolu su Žižiću stradali ligament pa je ponovo usledila hiruška intervencija. Nikola ne gubi volju, uporan je, tvrdoglav i veruje u sebe. Želimo Nikoli da istraje, danas je u rubrici “Pet na pet”, sutra u MOZZARTOVOJ društveno odgovornoj akciji.

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim košarke, i kojim?
“Bio sam dobar u svim sportovima, u fudbalu naročito. Mislim da sam mogao napraviti i dobru fudbalsku karijeru. Onda sam krenuo sa košarkom, mogu reći sasvim slučajno i tu sam”. 

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Jedan je Predrag Peđa Stojaković”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
 “Od fudbalskih klubova navijam za Juventus i Liverpul”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Sigurno finale kupa Crne Gore kad smo pobedili Budućnost. Igrao sam za Sutjesku, slavili smo sa 64:55, a ja sam ostvario dvocifreni učinak. Dao sam 13 poena. Realno, bilo je veliko iznenađenje jer je Budućnost pre i posle toga bila dominantna”.

5.Životni i sportski moto?
“Vredan i pošten”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige šampiona, REAL MADRID – MANČESTER SITI. Oba tima su pobeđivala sa po 4:1, ali bolji skor imaju Madriđani, 3:2:1. Posle deset trijumfa Real je dozvolio da jednom odigra nerešeno, a od Levantea izgubi. Građani imaju silne pobede, ali remi i poraz od Totenhema. Oba trenera neće izvesti najjače sastave, a poslednji okršaj velikana dobio je Siti sa 4:1.

“Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
Star Sport/MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara