Cicipas (©Reuters)
Cicipas (©Reuters)

Cicipas teže od očekivanog do trećeg kola Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 14:11

Zbog kiše u Parizu meč se igrao pod krovom

Grčki teniser i bivši finalista Rolan Garosa Stefanos Cicipas je prvi teniser koji se plasirao u treće kolo grend slema u Parizu. Prvi deo programa je prekidan zbog kiše, pa je meč koji je Grk igrao pod zatvorenim krovom prvi završen.

Cicipas je nakon dva sata i 46 minitu ostvario pobedu nad Danijelom Altmajerom - 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:4), pa će u sledećem kolu igrati sa pobednikom duela između Lorenca Sonega i Žižena Žanga.

Izabrane vesti

U prvom setu Cicipas je napravio brejk u četvrtom gemu, i do kraja seta sigurnim gemovima održavao svoju prednost, i osvojio prvi set rezultatom 6:3. Već na startu drugog seta Stefanos je oduzeo servis protivniku, da bi u sledećem gemu opet uspeo da napravi brejk i poveća prednost na 3:0. Sigurnom igrom je uspeo da posle sat vremena igre ode na prednost od 2:0 (6:2). U prva dva seta Grk je imao impresivnu statistiku sa 27 vinera, devet neiznuđenih grešaka, dok protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu.

U trećem setu Altmajer je krenuo sa boljom igrom i nije dozvolio protivniku da mu oduzme servis. Oba tenisera su bili sigurna u svojim gemovima, pa se otišlo u taj-brejk. Nemac je odlično odigrao zadnji gem i protivniku dopustio samo dva poena (7:2).

Start četvrtog seta je bio sličan prethodnom. U sedmom gemu Altmajer je prvi put na meču uspeo da oduzme servis protivniku. U trenutku kada je delovalo da Nemac meč može da uvede u još veću neizvesnost, Cicipas se ribrejkom vratio u set, a zatim još jednim brejkom na 5:4 prelomio meč i izborio pobedu.


tagovi

Stefanos CicipasRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara