Cicipas sledeći na kineskom meniju Đokovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 13:50

Grk se nakon velike borbe sa Hurkačom probio do četvrtfinala mastersa u Šangaju gde ga čeka najbolji

Stefanos Cicipas je naredni protivnik Novaku Đokoviću na mastersu u Šangaju (tvrda podloga u hali za nagradni fond od 7,47 miliona dolara) gde naš as brani titulu. Mladi as iz Atine se za plasman u četvrtfinale izborio nakon paklenog meča sa još jednim mladim asom, Hubertom Hurkačom.

Susret između 21-godišnjeg Grka i tek godinu starijeg Poljaka potrajao je čak dva sata i 13 minuta, a završen je, kako i dolikuje ovako dramatičnim odmeravanjima, taj-brejkom. Na kraju se trenutno sedmi reket sveta bolje snašao od 34. i slavio sa 7:5, 6:3 i 7:6 (5). Cicipas se nakon lošeg perioda i pet vezanih poraza konačno prenuo, što se moglo videti još prošle sedmice u Pekingu gde se probio do finala. Deluje da mu je sa igrom i glavom sada sve u redu te tako raspoložen po treći put ukrštiti rekete sa najboljim na svetu.

Izabrane vesti

Grčki teniser je u njihovom prvom meču, prošle godine na kanadskom mastersu iznenadio Novaka koji mu je ove sezone na šljaci Madrida pokazao gde mu je mesto. Đoković u Šangaju brani titulu i 1.000 ATP poena, od 2.600 koliko mu je ostalo do kraja sezone, te mu veće motivacije od toga nema. U igri je prvo mesto na ATP listi na koje kidiše Rafel Nadal. Španac, koji je optirao da ne učestvuje na ovom matersu pošto se ženi, trenutno ima 1.040 bodova (zapravo 1.220 uz ovih 180 koliko je odbranio Đoković do sada u Šangaju) manje od Novaka, ali zato nema šta da brani do kraja 2019.

Što se tiče odmeravanja Srbina i Grka, jasno je ko je favorit, a naročito pošto je Beograđanin u ubitačnoj formi nakon skoro jednomesečnog odmora u Srbiji. Iako Cicipas pripada samom svetskom teniskom kremu, očekujemo trijumf našeg asa u dva seta. Pobednik ovog susreta ide na bolje iz odmeravanja Rusa Danila Medvedeva i Italijana Fabija Fonjinija. Trenutno je 1:1 u međusobnim susretima, ali bez sumnje veliki favorit je fanstastični Rus. Istina, (skoro pa) dvometraš iz Moskve deluje pomalo umorno nakon velikog broja mečeva i bitaka u kojima je učestvovao ove godine, te je tu prednost njegovog protivnika, trenutno 12. na ATP listi. 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara