Cicipas preokrenuo protiv Đokovića, čeka Nadala ili Hačanova u finalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 16:05

Grčki teniser u Abu Dabiju nakon velike borbe bolji od srpskog u tri seta

Egzibicionog turnir u Abu Dabiju, Mubadala svetski teniski šampionat (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 250.000 $) dobiće novog šampiona. Stari, prošlogodišnji je poražen u jedino meču koji je odigrao u prestonici UAE. Naravno, u pitanju je Novak Đoković koji je dopustio fenomenalnom Stefanosu Cicipasu da preokrene i slavi sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 i 6:4 i tako se plasira u finale.

"Dobar meč, naporan, nadam se da su navijači uživali. Svaka čast Stefanosu. Hvala grčkim i srpskim navijačima na podršci", izjavio je ipak raspoloženi Srbin po završetku obračuna u pustinji.

Izabrane vesti

Pola sata je trebalo drugom reketu sveta da završi prvi set u svoju korist i to prilično ubedljivom igrom. Oba igrača su bila u isto vreme i kompetitivna i opuštena, pa je viđeno dosta lepih poteza. Ne treba smetnuti sa uma da su im pripreme za 2020. u punom jeku i da ovo ni jednom nije optimalno izdanje. Ali je ipak indikativno šta nas i njih može očekivati u novoj sezoni. Đoković je u prvom delu igre delovao prilično solidno i pouzdano, posebno na njegovim servis gemovima. Ipak je igrao protiv zaista vrhunskog protivnika, ali je sve vreme bio uglavnom, onaj koji diktira tempo.

U drugom setu je postalo mnogo kompetitivnije, te je Grk uzeo odmah brejk i poveo sa 3:0, pre svega zbog slabije igre Srbina. Odličnim servisima nije dozvolio Đokoviću da odmah preokrene, šta više duplirao je prednost. Ali Nole ne bi bio to što jeste da se lako predaje i odličnom, maštovitom igrom potpuno je anulirao zaostatak od 5:1 u gemovima. Međutim, kada je trebalo da završni meč, prepustio je taj-brejk mlađem Balkancu.

Kao i prethodna dva seta i treći je počeo brejkom. Ovaj put za Cicipasa, dok je Đoković, očigledno prehlađen delovao pomalo nezainteresovano, te je krenuo čak i sa otaljavanjem, ako se tako nešto može reći. Jedan brejk je bio dovoljan za trijumf. Iako se ovo ne računa u zvanične turnire, a samim tim ni mečevi, Cicipas je poveo sa 3-2 u međusobnim odmeravanjima sa Novakom Đokovićem, a zanimljivo je da je sve tri pobede, za razliku od njegovog rivala, ostvario u tri seta.

Prethondo, u meču za peto mesto Rus Andrej Rubljov je očekivano savladao Koreanca Hjeona Čunga. U drugom polufinalu od 16 časova igraju Rafael Nadal i Karen Hačanov.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara