""
""

Četvrtfinale! Novak počistio i nemačkog veterana, sledeći je Berdih

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.13. | 21:54

Najbolji teniser sveta porazio Tomija Hasa sa 6:1, 6:4, 7:6 i plasirao se među osam najboljih na Vimbldonu gde ga očekuje duel sa češkim takmičarom

Sigurnim korakom, Novak Đoković nastavlja put kao osvajanju Vimbldona. Sa maksimalnih 3:0 (6:1, 6:4, 7:6) je pobedio iskusnog Nemca Tomija Hasa i plasirao se u četvrtfinale prestižnog turnira. Kao ni u prethodna tri meča, ni danas Novak nije dozvolio rivalu da mu uzme ni set, iako je najstariji teniser Vimbldona odigrao dobar meč i pružio žestok otpor.  

Izabrane vesti

Znao je Has u prošlosti često da zagorča život favoritima, Novaka je dva puta pobeđivao na travi, ali danas nije imao šanse, iako je muški parirao Srbinu u drugom i trećem setu.

Đoković nije bio perfektan kao u meču Šardija. Ipak, odigrao je na svom prepoznatljivom nivou, servis ga je dobro služio, a prvi set koji je trajao samo 26 minuta je ličio na igru mačke i miša. Tri puta je Srbin brejknuo Hasa, dok je Nemac propustio istio toliko prilika za oduzimanje servisa rivalu. U drugom delu igre, Has je pružio nešto jači otpor i uspeo je napravi i prvi brejk u meču. Has je došao do vođstva od 4:2, ali je tada usledila furiozna igra srpskog tenisera. Nanizao je četiri gema i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećoj deonici igre, viđeno je najviše uzbuđenja. Novak je vodio sa 5:3 i 30:0, ali je usledio veliki preokret Nemca koji je spasio i meč loptu i uspeo da dođe do tajbrejka. Tu je uspeo da spasi i još dve meč lopte, ali ukupno četvrtu nije mogao i Đoković je zasluženo prošao u četvrtfinale, gde ga čeka Tomaš Berdiha.

Čeh je danas savladao Bernarda Tomića sa 7:6, 6:7, 6:4, 6:4 za svoje treće četvrtfinale Vimbldona u karijeri. Đoković je protiv Berdiha igrao 15 mečeva i slavio je čak 13 puta. Međutim, ta dva poraza pozivaju na oprez. Prvo se desio u polufinalu Vimbldona pre tri godine, a drugi nedavno u četvrftinalu Mastersa u Rimu, tako da Novaku neće nedostajati motiva za osvetu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

atpNovak ĐokovićTomaš Berdihtomi hasVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara