Karolina Pliškova
Karolina Pliškova

Češka tragedija u Melburnu: Pliškova ponovo poklekla

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 09:24

Drugi reket sveta nastavlja sa slabim nastupima na grend slemovima koji su za nju i dalje neosvojivi

Uporedo sa muškarcima i žene završavaju danas borbe za četvrto kolo, odnosno osminu finala Australijan opena.

Izabrane vesti

Novi grend slem, novo veliko razočaranje za Karolinu Pliškovu. Druga nositeljka definitivnno ima mentalnu blokadu pošto i dalje ne uspeva da osvoji niti jedan grend slem iako već godinama pripada samom vrhu ženskog tenisa. Ovaj put bolja nakon dva taj-brejka od nje bila je iskusna i veoma snažna Ruskinja Anastasija Pavljučenko koja je borbe na prvom grend slemu sezone započela trijumfom nad našom Ninom Stojanović. Njena naredna protivnica je takođe prekaljena Angelika Kerber. Bivši prvi reket sveta i višestruka grend slem šampionka je vodila tešku bitku sa Italijankom Kamilom Đorđi iz koje je rezultatom 6:2, 6:7 (4), 6:3 izašla kao pobednica.

Hrvatica Dona Vekić nije opravdala status 19. nositeljke protiv Ige Svajtek. Poljakinja, trenutno 56. reket sveta je slavila sa 7:5 i 6:3 i za prodor među osam najboljih će se boriti sa Estonkom Anet Kontaveit koja je bila više nego ubedljiva na duelu sa Švajcarkinjom Belindom Bencic prepustivši joj samo gem.

Sada možda i najveća favoritkinja za krunu u Melburnu, Simona Halep je savršeno odradila posao protiv nezgodne Kazahstanke Julije Putinceve rezultatom 6:1 i 6:4.

"Odlično sam odradila ovaj meč i ne krijem da imam velika očekivanja na turniru. Popravila sam servis, što mi umnogome pomaže i sada idem kolo po kolo, nadam se do samog kraja Australijan opena" rekla je Rumunka koja se u osmini finala ukršta sa Belgijanskom Eliz Mertens koja je sa 6:1, 6:7 (5), 6:0 bila bolja od Amerikanke Ketrin Belis, inače 600. reket sveta!

WTA - 6. DAN

Pavljučenko - Ka. Pliškova 7:6 (4), 7:6 (3)
Halep - Putinceva 6:1, 6:4
Kerber - Đorđi 6:2, 6:7 (4), 6:3
Kontavejt - Benčić 6:0, 6:1
Svajtek - Vekić 7:5, 6:3
Mertens - Belis 6:1, 6:7 (5), 6:0
Svitolina - Muguruza u toku
Bertens - Dijaz od 11.05

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara