Andrej Rubljov (AFP)
Andrej Rubljov (AFP)

Česi, šta imate protiv Andreja Rubljova? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 01:08

Teški dani za šestog tenisera sveta...

Ima već tri i po godine tokom kojih je Andrej Rubljov, gotovo konstantno među deset najboljih tenisera sveta (samo dve sedmice tokom avgusta 2022. bio 11. na ATP listi). Konstantnosti mu, po tom pitanju, ne manjka. Dugo je, međutim, tražio prvu masters titulu i konačno ju je dočekao prošle godine u Monte Karlu. Na grend slemovima je dobio epitet večitog četvrtfinaliste. Dobaci do najboljih osam, ali dalje nikako ne može. Biće da je problem u glavi temperamentog Rusa, poznatog po čestim izlivima besa, gunđanju sebi u bradu, samopovređivanju reketom...

Što se tiče 2024. godine, najblaže rečeno, nije počela dobro za šestog igrača planete. Na Australijan openu je - pogađajte - dobacio do četvrtfinala i izgubio od potonjeg osvajača Janika Sinera, a za neuspehe koji su potom usledili krivi su Česi? Gospodo iz Češke, šta vam je dugokosi Rus skrivio, pa ste ga u tačno mesec dana, tri puta izbacivali sa turnira, iako ste daleko slabije rangirani.

Izabrane vesti

Počelo je sa Jakubom Menšikom koji je Rubljova eliminisao krajem februara u drugom kolu Dohe (u međuvremenu je u Dubaiju diskvalikovan u meču sa Bublikom zbog urlanja na linijskog sudiju), zatim ga je 27. sa ATP liste Jirži Lehečka porazio u trećem kolu Indijan Velsa, da bi večeras, u drugoj rundi, a svom prvom meču mastersa u Majamiju Rus izgubio i od 60. igrača sveta Tomaša Mahača - 0:2 (4:6, 4:6).

Da stvari budu gore po Rubljova, Mahač je prvi put u karijeri nastupio u Majamiju i do večeras nije imao pobedu protiv top 10 tenisera! U čitavom meču Rubljov je imao samo dve brejk šanse i nijednu nije iskoristi, dok mu je protivnik po jednom oduzeo servis u oba seta.

Rubljovu šesta pozicija nije ugrožena do Monte Karla, ali u razočaravajućem raspoloženju početkom aprila dolazi u Kneževinu da brani titulu koju je prošle sezone osvojio pobedivši Holgera Runea u tri seta. Upravo je Danac prvi čovek koji vreba njegovo šesto mesto i koji bi mogao da ga napadne u Monte Karlu.


tagovi

Andrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara