(©Reuters)
(©Reuters)

Brka iz Sidneja u 30. godini prvi put ide na Novaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 09:00

Australijanac Tompson rival Đokoviću u 2. kolu Vimbldona

Retkost je da je neko tako dugo na turu kao Džordan Tompson, koji dobrano krcka 30. godinu života, da ima sasvim solidne rezultate, a da se nikada do sada na terenu nije sreo sa Novakom Đokovićem.

Australijskom teniseru, koji je inače jedan od retkih koji je u poslednje dve godine glasno i jasno dao podršku Novaku i stao na njegovu stranu u borbi sa raznoraznim „aždajama“, danas će dočekati priliku da sa njim odmeri snage na zelenoj travi Vimbldona (17.30).

Izabrane vesti

Svestan je i Tompson kakav ga pakleni zadatak čeka, jer najbolji teniser sveta svih vremena još od 2017. godine nije izgubio meč na londonskom grend slemu, ali mu je jasno i da samim tim nema šta da izgubi, da može da „pusti ruku“, da najbolje od sebe, pa kako mu bude.

Najteža stvar u tenisu trenutno je igrati protiv Novaka. Igrao sam sa Rafom na Rolan Garosu i to je neverovatno teško, ali ovo ovde je još teže. Pogledajte samo njegove rekorde, njegovu statistiku. To je neverovatno. Osvojio je 23 grend slema. Izgledi su debelo na njegovoj strani“, rekao je Tompson uoči današnjeg meča.

Ipak, australijski Brka nema nameru da izađe na teren čisto da bi statirao na Centralnom terenu.

Oduvek sam govorio da ako ne verujete u pobedu, nemojte ni da izlazite na teren. Pa iako zvuči smešno, moram da verujem da mogu da pobedom, jer drugačije nema smisla ni da igram. Daću sve od sebe, znam da je Novak najbolji na svetu svih vremena, pa ću morati da odigram najbolji meč u životu da bih mogao da pobedim“, istakao je Tompson.

Australijanac ima sasvim solidan bilans na travi, ove godine je već igrao finale na turniru u Hertongenbošu, gde je izgubio od Talona Grikspora sa tesnih 2:1. Na istom turniru Tompson je bio finalista i 2019. godine, a tada je poražen od Adrijana Manarina.

Što se tiče Novaka Đokovića, sve je jasno, u misiji je da osvoji 24. grend slem trofej, osmi put da podigne trofej na Vimbldonu i da otvori sebi put ka dostizanju kalendarskog Slema na US openu. Ukoliko danas savlada Tompsona, srpski as će u 3. kolu igrati sa pobednikom meča Ečeveri – Vavrinka. 


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2023Džordan Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara