""
""

BRAVO MAJSTORE! Nole u finalu Melburna igra za petu titulu i ispisuje istoriju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 13:11

Srpski as u polufinalu posle pet setova nadigrao Vavrinku, za trofej protiv Marija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se po peti put plasira u finale Australijan opena, gde će boriti za petu titulu na ovom prestižnom turniru sa Endijem Marijem! Srpski as u jednom od najčudnijih mečeva u poslednje vreme savladao je starog znanca Stanislasa Vavrinku sa 3:2, po setovima 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

Novak u finalu ne igra samo za još jednu grend slem timu, već za istoriju, pošto će ukoliko podigne pehar postati prvi teniser u open eri s pet trofeja na Austrlijan openu. Računajući i ona davna vremena ispred njega ostaće samo Roj Emerson sa šest trofeja u riznici. Da podsetimo, po četiri titule sakupili su Andre Agasi i Rodžer Federer.

Izabrane vesti

Mnogi su očekivali spektakl, tako je do sada uvek bilo kada se sastaju Novak i Stan (na grend slem turnirima uvek igrali pet setova), ali ovoga puta i pored maksimalnog broja setova igra na bila na vrhunskom nivou. I jedan i drugi od početka do kraja meča prolazili su put od sjaja do očaja, greške su dominirale u odnosu na vinere i atraktivne poene, a sve to bio je proizvod neverovatnog naboja i pritiska koji su jedan drugom sami nametnuli, kao i i njihovi prethodni spektakularni dueli.

Zvuči neverovatno, ali obojica su napravila ukupno 118 neiznuđenih grešaka?! naspram svega 69 vinera, od čega 27 Novakovih.  

Srpski as dva puta je vodio, Švajcarac dva puta stizao rezultat, da bi se u samom finišu naš teniser potpuno razgoropadio i iskoristio veliki pad u igri Vavrinke. Bilo je očito da je Stan fizički klonuo, o čemu najbolje svedoči rezultat petog seta - 6:0. Švajcarac se preterano istrošio u trećem i četvrtom setu, kada je oba puta morao da stiže početnih 0:2, odnosno 0:3. Na kraju, Novak je po ko zna koji put pokazao vrhunsku klasu, mirnu glavu i jake živce. Kada je bilo najvažnije bio je na najvišem nivou.

KAKO JE TEKAO KOMPLETAN MEČ IZ GEMA U GEM POGLEDAJTE OVDE.

(foto: Action Images)


tagovi

Stanislas VavrinkaNovak ĐokovićAustralijan open 2015atp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara