Altin Asir razbio Ašgabat i došao do čela tabele

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.05.20. | 19:44

Tri pobede domaćih ovog ponedeljka u Turkmenistanu

Jedna od retkih liga koja se još igra je ona u Turkmenistanu. Ova zemlja nedavno je odlučila da nastavi fudbalski šampionat, pa smo danas imali priliku da gledamo tri utakmice šestog kola tamošnjeg prvog ranga. I sve tri pobede, zanimljivo, odnele su domaće ekipe.

U prvom sudaru dana, koji je ujedno bio i bitka "fenjeraša", Merv je uspeo da savlada Netbiči, golovima koji su došli tek u drugom delu drugog poluvremena. Prvi je pao sa bele tačke u 65. minutu, dok je drugi došao u sam smiraj meča, u 87. minutu igre – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Veoma važnu i veliku pobedu odneo je i Altin Asir, koji je savladao Ašgabat izuzetno ubedljivo u derbiju gornjeg dela tabele. Već do poluvremena, domaći tim upisao je čak tri gola, a gost je tek u smiraj utakmice postigao počasni pogodak. No, to kao da je samo dodatno razljutilo domaće, koji su u nadoknadi dodali još jedan pogodak – 4:1 (3:0).

U poslednjem meču dana, Sagadam je odneo minimalnu pobedu protiv Kopetdag Ašgabata pogotkom u 29. minutu utakmice. Sa nova tri boda, domaćin se po bodovima na tabeli izjednačio sa večerašnjim rivalom – 1:0 (1:0).

TURKMENISTAN 1 - 6. KOLO

Ponedeljak
Merv - Netbiči 2:0 (0:0)
Sagadam - Kopetdag Ašgabat 1:0 (1:0)
Altin Asir - Ašgabat 4:1 (3:0)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara