""
""

Bolitijeri: Novak je najbolji, milina je gledati ga kako igra

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.02.15. | 10:32

Nižu se pohvale na račun srpskog tenisera posle petog trijumfa u Melburnu, čime je postavio rekord ovog turnira u "open" eri

Poznati američki teniski stručnjak Nik Bolitijeri ocenio je da je Novak Ðoković, petostruki osvajač Australijan opena, najkompletniji igrač koga je gledao u životu. 
"Novaka je milina gledati kako igra, on je svakako najkompletniji igrač koga sam video", napisao je Bolitijeri na Tviteru o srpskom teniseru koji je u nedelju osvojio peti grend slem trofej u Melburnu i tako ušao u istoriju kao najuspešniji teniser na tom turniru u "open" eri.

Nekadašnji sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander, koji inače nije naklonjen Ðokoviću, rekao je da Srbin sada ima šanse da po broju osvojenih grend slem titula stigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa koji imaju po 14 trofeja.        

Izabrane vesti

Vilander je ocenio da Ðoković očigledno ima "tajno oružje" za Australijan open, koji je do sada osvajao 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Američki Njujork tajms je naglasio da je Ðoković osvojio Australijan open "jer je imao hladniju glavu od Marija"
"Ðokovićeva pobeda, koja je na početku izgledala tako teško, a na kraju se završila lako, donela mu je osmu grend slem titulu u karijeri. Ðoković je imao hladniju glavu u kritičnim trenucima meča. Za razliku od njega, Marija su pobedile emocije, koje nije mogao da kontroliše. Upravo je ta razlika presudila", navodi se u oceni tog lista.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićNik BolitijeriAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara