Katerina Siniakova i Tomaš Mahač (Reuters)
Katerina Siniakova i Tomaš Mahač (Reuters)

Bili smo drugovi, ljubav probali, raskinuli, a sad smo olimpijski šampioni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 01:53

Prelepa priča Tomaša Mahača i Katerine Siniakove koji su, malo nakon što su okončali partnerski odnos, osvojili zlato za Češku u miks dublu

Otpevao je Miroslav Ilić pesmu "Bili smo drugovi, pa ljubav probali, a sad nijedno, ni drugo..."

Tako nekako počinje i priča Tomaša Mahača i Katerine Siniakove, češkog teniskog para koji je svojoj zemlji u Parizu doneo zlato u miks-dublu. S tim što je njihova priča složenija i ima srećan kraj.

Izabrane vesti

Partneri su postali 2021. godine, da bi 38. igračica sveta u singlu, a druga u dublu pred početak Olimpijskih igara obelodanila da ona i Mahač više nisu u partnerskom odnosu. Nakon tri godine, veza im se "ugasila", ali su se kao par, ne ljubavni, već teniski pojavili u Gradu svetlosti i u konkurenciji od 16 dvojaca došli do titule. Na poslednjem stepeniku savladali su kineski par Ksinju Vang - Žižen Žang - 2:1 (6:2, 5:7, 10:8).

Možda se romansa završila, ali kada sa nekim provedete tolike godine, nemoguće je da za tako kratko vreme razumevanje, osećanje ovog drugog iščezne. U poslednjih nedelju dana zaboravili su na stvari koje su ih udaljile, i radili jedno za drugo na terenu.

A kakva kohezija među njima vlada i koliko su uigrani videlo se i na šampionskoj konferenciji kada ih je jedan strani novinar upirao da li su u vezi i dalje. Možda nije sportsko, ali je vrlo logično pitanje naročitno nakon poljupca na Šatrijeu nakon meča koji su odigrali posle Novaka i Muzetija.

"Ne morate to da znate, to je lična stvar", rekao je Mahač, a Siniakova podržala svog dubl partnera: "Volimo kada ste zbunjeni", a Tomaš je nastavio dalje: "Da, tada se osećamo moćno. Takvi smo profesionalci da smo raskinuli samo da bismo bili maksimalno koncentrisani na tenis i medalju. Zato smo uspeli", kroz osmeh je ispričao Mahač.

"Lepo rečeno", zaključila je Katerina.

U kakvom god da su odnosu, jedno je sigurno - ispisali su jednu od najlepših priča Olimpijskih igara.





tagovi

EXTRA TIMEPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara