Laslo Đere (©AFP)
Laslo Đere (©AFP)

Bez srpskih tenisera u trećem kolu Majamija: Đere i četvrti put bez dobijenog seta protiv Hačanova

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 11:44

Karlos Alkaras preslišao sunarodnika Roberta Karbaljesa Baenu, Aleksandar Zverev rutinski protiv Feliksa Ože Alijasima

Srbija je već u drugom kolu ostala bez predstavnika u Majamiju. Posle Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića, koji su takmičenje završili već na startu turnira, od mastersa na Floridi oprostio se i Laslo Đere.

Drugi najbolje rangirani teniser Srbije poražen je u drugom kolu od Karena Hačanova, koji je za nepunih sat i po vremena igre izborio plasman u treću rundu - 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Izabrane vesti

Bila je to četvrta pobeda Hačanova u isto toliko međusobnih okršaja sa 28-godišnjim Srbinom, s tim da Đere ovog puta nije pružio ni izbliza jednak otpor kao pre nepunih pet meseci u Parizu ili pak pre devet meseci u Haleu.

Đere je i tada gubio mečeve bez dobijenog seta, ali je makar uspevao da ih učini neizvesnim. Međutim, u Majamiju neizvesnosti gotovo da nije bilo. Prvenstvo u prvom setu, koji je Rus dobio za 26 minuta, uz dva napravljena brejka u petom (3:2) i sedmom (5:2) gemu seta. U drugom je Đere donekle pokazao zube, uspeo da ekspresno odgovori na napravljen brejk Hačanova u trećem gemu, ali je poklekao u presudnom trenutku.

Bespoštednu borbu vodila su dvojica tenisera u devetom gemu drugog seta, sedam brejk lopti spasao je Đere tada, ali je Hačanov osmu iskoristio i oduzeo servis rivalu, a onda rutinski potvrdio brejk za plasman u treću rundu i okršaj Fransiskom Serundolom.

Još ubedljivije je do naredne faze stigao Karlos Alkaras, koji je za sat i 21 minut trijumfovao protiv sunarodnika Roberta Karbaljesa Baene - 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Drugi teniser sveta je tako na najbolji mogući način započeo učešće na turniru u kojem je pre godinu dana ispao u polufinalu od Janika Sinera. Sada mu je put do finala za nijansu lakši, budući da mu je najveća prepreka na putu do istog Aleksandar Zverev, koji je sinoć neočekivano lako izašao na kraj sa Feliksom Ože Alijasimom (2:0, po setovima 6:2, 6:4). Nemac će se u trećem kolu sastati sa Kristoferom Jubenksom, dok Alkarasa čeka Gael Monfis.

Janik Siner je takođe bio ubedljiv protiv sunarodnika Andree Vavasorija (6:3, 6:4), a bez ikakvih problema je i branilac trofeja Danil Medvedev slavio protiv Martina Fučoviča (6:2, 6:4).



tagovi

ATP MajamiATP masters MajamiLaslo ĐereKaren HačanovFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara