(Reuters)
(Reuters)

Barijera probijena: Tejlor Fric konačno u polufinalu grend slema

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 23:21

Amerikanac nadigrao nervoznog Zvereva - 3:1

Kucaj, kucaj, pa ćeš ući. Vrata su se napokon otvorila. Kroz njih je prošao Tejlor Fric u prvo grend slem polufinale otkako se bavi tenisom. Da utisak bude potpun, učinio je to pred domaćom publikom, jer se preko Aleksandra Zvereva domogao mesta među četiri najbolja u ovogodišnjem izdanju US opena.

Fric je bio bolji od Nemca 3:1 (7:6, 3:6, 6:4, 7:6) i sad na miru čeka naredne susrete, pošto će mu rival biti pobednik para Frensis Tijafo (SAD) – Grigor Dimitrov (Bugarska).

Izabrane vesti

Još je važnije što je u Njujorku 26-godišnji Amerikanac uspeo da savlada psihološku prepreku, pošto nikad nije nije uspeo da dobije četvrtfinalni susret na nekom od velikih turnira. Dvaput ga je zaustavljao Novak Đoković, po jednom Rafael Nadal, Lorenco Muzeti, ali pre ili kasnije je neko morao da plati ceh.

Kola su se slomila na Zverevu, koga je „pojela“ nervoza. Sve vreme je momak iz Hamburga bio van ritma, čak i kad je poravnao na 1:1 videlo se da se muči, teško pronalazi odgovarajući ritam, kasnije je njegova gestikulacija tela sugerisala da nije spreman, zbog čega je motivisani Fric rešio da napadne.

Naročito je Frica služio prvi servis, delovao je samouvereno, još ga je publike nosila i to je rezultiralo najboljim plasmanom u karijeri na grend slemu. Posle Beretnija i Ruda, od poznatijih igrača, Fric je dobio četvrtog nosioca na terenima Flešing medouza. Peti put u karijeri mu je uzeo meru, pa su sad u broju pobeda poravnati.

Zverev opet nije uspeo. U Australiji je ga je savladao Danil Medvedev, u Parizu u meču za trofej pružiuo ruku Karlosu Alkarasu, na istom mestu tokom olimpijskog turnira od njega je bio bolji Lorenco Muzeti, dok je na Vimbldonu došao tek do četvrtog kola.


 



tagovi

Aleksander ZverevUS openUS Open 2024Tejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara