Laslo Đere ©Reuters
Laslo Đere ©Reuters

ATP Sardinija: Đere mora preko Indijca do Lajovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 09:49

Potencijalni sudar dva naša reprezentativca u drugom kolu

Peti reket Srbije i poslednji naš teniser u prvih 100 na svetu, Laslo Đere posle razočaranja na Rolan Garosu i ispadanja u prvom kolu od Južnoafrikanca Kevina Andersona sada pokušava da se u Italiji vrati na pobednički kolosek.

(1,60) ĐERE - NAGAL (2,19)

Izabrane vesti

Momak iz Sente je prošle nedelje stigao do četvrtfinala na čeledžeru u Parmi, a ove je „preplivao“ Tirensko more i došao na Sardiniju. A tamo njega i Dušana Lajovića između ostalih, čeka turnir ATP kategorije 250 (šljaka na otvorebnom, nagradni fond 251.345 evra), jedan od poslednjih u ovoj takmičarskoj godini. Pošto se igra na omiljenoj podlozi naša dva asa, možemo očekivati lepe rezultate. Nažalost, preti im ukrštanje već u drugom kolu.

Naime, Lajović kao drugi nosilac neće nastupati na startu turnira, a u drugoj rundi čeka boljeg iz susreta između Đerea i kvalifikanta Sumita Nagala. Zanimljivo je da su se njih dvojica ukrstila u osmini finala turnira u Parmi, dakle pre neki dan. te da je u tri seta, rezultatom 7:5, 4:6 i 6:4 slavio naš predstavnik. Pre četiti godine njih dvojica su se odmerila prvi put, takođe na šljaci, ali u zatvorenom u nemačkom Helibornu i tada je bio bolji Indijac sa 6:3, 6:7 (2), 6:3. Jasno je da je ovde favorit Đere, ali mi se pri klađenju pre opredelili da će gemovi ići u plus, kao i da će se igrati treći set.

MAGER (2,70) - ČEKINATO (1,40)

Na kraju današnjeg programa na Sardinija openu potencijalna sigurizza na Marka Čekinata. Iskusni Italijan, veliki znalac igre na šljaci, što je pre neku godinu na svojoj koži na Rolan Garosu osetio čak i Novak Đoković, boriće se sa sunarodnikom Đanlukom Magerom. Iako je Mager trenutno bolje plasiran, i on je učestvovao na čelendžeru u Parmi odakle se povukao u drugom kolu zbog povrede. Pitanje je da li se oporavio, te ovde ciljamo trijumf njegovog rivala. 



tagovi

bet analizaLaslo ĐereDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara