ATP Sankt Peterburg: Par zicera za početak kladilačkog dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 12:13

Turnir u ruskom carskom gradu ulazi u treći dan takmičenja

Sa "muške strane" belog sporta ove sedmice na programu su dva ATP turnira najniže kategorije 250, koja se igraju na tvrdoj podlozi u hali, u Sankt Peterburgu i Mecu.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Ali, ovaj ruski iako najniže kategorije ima nagradni fond veći od milion dolara, tačnije 1,18 miliona, te uvek, osim domaćih tenisera privlači i vrhunske asove iz ostalih zemalja. .Izuxev, naravno članova "velike trojke" koji za nastup na ovakvim takmičenjima traže ogromne nadoknade. Kako se priča, Nadal i Đoković uzimaju milion, a Federer od nedavno čak dva miliona. Koa ko ima i kome drago... Bilo kako bilo, na redu je treći dan, a mečevi počinju tačno u podne po "našem vremenu".

Prvi na glavni teren izlaze dva stanovnika Beograda, Janko Tipsarević i Damir Džumhur, ali mi odmah idemo na naredno odmeravanje između Roberta Karbaljesa Baene i Martina Kližana gde bi mogla da se pojuri kvota 2,03 na Španca. Ovo će im biti prvo odmeravanje, Slovak je trenutno 90, a Baena 77. na svetu. Obojica odlično igraju na betonskim podlogama, te bi ovo mogao biti rezultatski i takmičarski interesantan meč.

Četvrti meč dana je čist zicer pošto jedan od najtalentovanijih igrača današnjice, Andrej Rubljov igra protiv, Belorusa Ilje Ivaške, tek 135. na svetu. Kvota na mladog Rusa koji je ove sezone savladao neka od najvećih imena na ATP turu, kao što su Federer, Vavrinka, Kirjos, Cicipas i Tim u zastrašujućoj formi je došao u carski grad i želi titulu pred domaćom publikom. Kvota 1,30 na njega je odlična za fiks, a moglo bi se probati i da će biti dva seta (1,70), da neće biti taj-brejka (1,60) i da će se igrati mali broj gemova.

Predloge iz ruskog carskog grada završavamo duelom još jednim fiksom i to na Rikardasa Berankisa koji se sastaje sa Dudijem Selom. Litvanac i Izraelac su se ukrštali čak šet puta, od čega pet na čelendžerima. Rezultat je nerešen, ali je Litvanaca slavio na tri od poslednja četiri odmeravanja. Susreti su im često bili napeti, pa se može pojuriti da će biti trećeg seta (2,41) iili taj-brejka (2,90).

***kvote su podložne promenama

(Foto. Reuters)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara